anchetaonline.ro

Rețineri în dosarul celor două blocuri ilegale ridicate în Pitești

de | 15.11.2022 15:49 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Pitești

Este în desfășurare ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în dosarul penal format ca urmare a plângerii penale 59543/15.11.2021, formulată de UAT Pitești, privind edificarea unui bloc de locuințe situat în municipiul Pitești.

În cauză, există bănuiala rezonabilă din partea organelor de anchetă, privind construcția și recepția clădirii respective, că acestea s-ar fi realizat cu încălcarea prevederilor legale.

În data de 15 noiembrie 2022, Primăria Municipiului Pitești a fost informată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești că față de un angajat al primăriei citat anterior, în 14 noiembrie, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, printre alte măsuri fiindu-i interzis să mai desfășoare activități similare activității în exercitarea căreia a săvârșit faptele reținute în sarcina sa. Vor fi puse în aplicare măsurile dispuse de procuror, raportat la calitatea acestuia de funcționar public.

, scrie un comunicat de presă emis de Primăria Municipiului Pitești.

Știre inițială

Doi bărbați, de 53 de ani, din Pitești și de 51 de ani, din București, cercetați în dosarul privind blocul construit ilegal în Pitești, de către dezvoltatorul imobiliar Florian Construct Invest Concept SRL, au fost reținuți pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual.

Potrivit cercetărilor, în luna iunie 2021, reprezentantul societății comerciale, un bărbat de 45 de ani, a formulat o cerere către un reprezentant al Primăriei Pitești, eliberând investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat în municipiul Pitești.

Însă, deși construcția trebuia să cuprindă „Locuință P+2E (3 unități locative, 4 locuri de parcare), „ reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepția la terminarea lucrărilor, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel proiectat și respectiv autorizat de către administrația publică locală”, conform oamenilor legii.

Amintim că în noiembrie 2021, în urma sesizării din partea mai multor cetăţeni, Primăria Piteşti şi Poliţia Locală au verificat un bloc ridicat în oraş, descoperind că acesta nu avea vreo autorizaţie în acest sens. Blocul de pe strada Nicolae Iorga, zona Tancodrom, avea trei etaje construite. De asemenea, procurorii au descoperit că același dezvoltator imobiliar, firma Florian Construct Invest Concept SRL, mai ridicase încă un bloc ilegal pe strada respectivă, care ar fi trebuit să aibă parte și două etaje, însă a fost adaugată ilegal și mansardă.

Prin această activitate, pe de o parte s-a creat o pagubă în patrimoniul persoanelor fizice și/sau juridice care au încheiat antecontracte de vânzare- cumpărare pentru unitățile locative ce au fost construite efectiv, iar pe de altă parte, s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții cu respectarea condițiilor de urbanism și recepția acestora”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Cei doi bărbați au fost reținuți, luni, 14 noiembrie, urmând să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ULTIMĂ ORĂ! Criminalul de la Bascov a avut discernământ în momentul comiterii atrocității

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: