Criminalul de la Bascov a ucis 3 dintre victime într-o oră! Detalii șocante despre cum a comis faptele

de | 17.11.2022 14:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Rural

Au apărut noi informații cu privire la Viorel Letcan, criminalul din comuna Bascov, care în luna august a acestui an și-a ucis cu sânge rece 5 membri ai familiei: mama, tatăl, fratele, sora, și nepoțica de numai 5 ani.

Procurorii au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a lui Viorel Letcan pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în formă continuată, ca variantă a infracţiunii de violenţă în familie.

Potrivit procurorilor, crima a fost cu premeditare „asupra a două sau mai multor persoane”, prin cruzimi.

ATENȚIE, URMEAZĂ DETALII ȘOCANTE!

Viorel Letcan și-a făcut un plan bine stabilit, pe care l-a respectat cu strictețe. Ucigașul a aplicat lovituri de mare intensitate, în zona capului, în mod repetat, victimelor sale, folosind diverse obiecte contondente.

Este uluitor faptul că Letcan a reușit să ucidă, pe data de 8 august, primele trei victime în aproximativ o oră, în intervalul orar 21:55-23:00. Primul pe care l-a ucis a fost fratele său, lovindu-l cu o piatră de aproximativ 10 kg şi un ciocan. Apoi, criminalul a trecut la mama sa, căreia i-a curmat viața cu un ciocan, iar pe tatăl său, a treia victimă, l-a lovit cu ciocanul și toporișca.

În dimineața zilei de 9 august, în jurul orei 08:00, Viorel Letcan și-a ucis sora și nepoțica.

În data de 09.08.2022, în jurul orelor 08:00, prin lovirea sorei (a patra victimă) şi a nepoatei minore (a cincia victimă) cu un ciocan şi o toporişcă”, transmit oamenii legii.

Conform procurorilor, ancheta penală a fost finalizată, iar acum se procedează la trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare.

Criminalul de la Bascov a avut discernământ în momentul comiterii atrocității

Potrivit expertizei psihiatrice, făcută publică de biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, bărbatul a avut discernământ în momentul comiterii atrocității.

Amintim că Viorel Letcan este diagnosticat cu o afecțiune psihică permanentă, iar prin prisma bolii sale s-a pus întrebarea, în tot acest timp, dacă omul a acționat cu intenție.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș precizează că expertiza medico-legală psihiatrică a fost finalizată de o comisie din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.

Aducem la cunoştinţă publică faptul că, la acest moment, expertiza medicolegală psihiatrică dispusă a fi efectuată în cauză, a fost finalizată prin raport de expertiză întocmit de o comisie medico-legală psihiatrică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, raport de expertiză care a fost depus la dosar şi a făcut obiectul comunicării către inculpat, odată cu aducerea către acesta la cunoştinţă şi a altor măsuri procesuale dispuse de procuror, pentru exercitarea deplină de către acesta, asistat de avocat, a drepturilor procesuale.

Faţă de conţinutul şi concluziile Raportului de expertiza medico-legală psihiatrică, nu se constată în cauză, la acest moment, cauza de neimputabilitate prevăzută de art. 28 Cod penal – iresponsabilitatea, care să împiedice exercitarea în continuare a acţiunii penale”, transmite sursa citată.

Astfel, rezultă că Viorel Letcan este responsabil pentru faptele sale, iar acestea nu pot fi încadrate în Articolul 28 din Codul Penal, potrivit căruia „Nu este imputabilă fapta prevăzută de legea penală săvârşită de persoana care, în momentul comiterii acesteia, nu putea să-şi dea seama de acţiunile sau inacţiunile sale ori nu putea să le controleze, fie din cauza unei boli psihice, fie din alte cauze”.

În acest context, rămâne de văzut dacă magistrații vor decide să îl condamne la închisoare pe inculpat.

Viorel Letcan se află sub măsura arestului preventiv până la data de 7 decembrie 2022 inclusiv, în urma ultimei prelungiri a arestului preventiv dispus de instanța de judecată.

Viorel Letcan își notase într-un jurnal cum plănuia să își omoare familia

Viorel Letcan, în vârstă de 48 de ani, și-a ucis aproape întreaga familie: părinții, fratele, sora și nepoțica, în vârstă de numai 6 ani. Singurul care a scăpat de nebunia bărbatului, cunoscut cu probleme psihice încă din anul 2006, a fost cumnatul acestuia, care în dimineața zilei fatidice a plecat la serviciu, la Spitalul Militar din Pitești. El a fost cel care a făcut macabra descoperire.

Criminalul figura în evidențele medicale ca având un handicap psihic accentuat – schizofrenie – și se afla în grija familiei de ani de zile. Vecinii spun că era un om liniștit, retras, care nu a deranjat vreodată pe cineva. De asemenea, apropiații familiei au mărturisit că nu știu să fi existat neînțelegeri sau episoade violente între el și membri familiei.

Amintim că anchetatorii au găsit un jurnal în care ucigașul din Bascov notase cum vrea să își omoare rudele.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Să înțelegem toți! Ce este SCHIZOFRENIA – boala criminalului de la Bascov!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole