Rezervist voluntar. Ce salariu primești?

de | 26.02.2023 10:27 | După locație, Administrație, După subiect, Național, Știri

Ministerul Apărării Naționale vine cu informații utile pentru cei care vor să îmbrace haina militară. Astfel, dacă vrei să fii militar, dar nu vrei să renunți la locul de muncă actual, atunci poți încerca ca rezervist voluntar în Armata Română. Rezerviștii voluntari, în perioada în care sunt chemați la unitate primesc salariul aferent funcției militare pe care o ocupă, iar în restul timpului, li se acordă 30% din salariu.

”Ţi-ar plăcea să fii militar, dar nu ai vrea să renunți nici la locul tău de muncă actual?

Ai ocazia să îndeplineşti serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României!

În această săptămână, la comandamentul Brigăzii 15 Mecanizată ”Podu Înalt” și al batalioanelor subordonate, a început programul de instruire inițială a unei noi serii de soldați gradați rezerviști voluntar”, scriu cei de la MApN într-o postare pe pagina de Facebook.

Primesc salariul aferent funcției militare

Totodată, aceștia explică și cine se poate înscrie ca reservist voluntar în Armata României, dar și cum este plătit

”Ca rezerviști voluntar în Armata României se pot înscrie cetăţeni (barbati și femei între 18-55 ani) cu sau fără pregătire militară, care  trec printr-o selecție pe bază de probe psihologice, fizice și examinare medicală, iar apoi vor încheia un contract individual pe durată determinată cu MApN.

Spre deosebire de militarii activi, rezerviștii voluntari trebuie să fie prezenți la unităţile lor doar în perioadele de instruire și de îndeplinire a misiunilor, atunci când sunt chemați, pentru anumite perioade, scurte și bine determinate. În rest, își continuă activitatea la locul lor de muncă, viața lor obișnuită.

Un beneficiu este că în perioada în care sunt chemați la unitate, rezerviștii voluntari primesc salariul aferent funcției militare pe care o ocupă, la fel ca militarii în activitate pe funcții similare, iar în restul timpului, li se acordă 30% din salariu”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook MApN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AZI. Jandarmii argeșeni vor fi prezenți la meciul de baschet România – Cipru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MApN