Risc de radiații de la centrala de la Zaporojie, după ce a fost atacată de ruși

de | 06.08.2022 22:50 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O parte a centralei nucleare de la Zaporojie a fost avariată de rachetele rusești, iar în urma atacului, compania ucraineană de stat din domeniul energiei nucleare, Energoatom, a transmis că există „un risc serios” în ceea ce privește funcționarea în siguranță a acesteia.

Conform sursei citate, în urma atacului s-a ajuns la oprirea oprirea unei unități funcționale.

În urma bombardamentelor, stația de azot-oxigen și clădirea auxiliară comună au fost grav avariate. Există încă riscuri de scurgere de hidrogen și pulverizare radioactivă, iar pericolul de incendiu este, de asemenea, mare”, a transmis Energoatom.

Reprezentanții companiei au adăugat că centrala merge cu riscul încălcării standardelor de siguranță împotriva radiațiilor și la incendiu. Angajații lucrează pentru a asigura siguranța acesteia.

Amintim că vineri, Ucraina a acuzat Rusia de trei lovituri date în apropierea unui reactor al centralei de la Zaporojie, deși, încă de la începutul războiului, rușii controlează această zonă. Pe de altă parte, Moscova spune că atacurile ar fi fost efectuate de ucraineni.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nu scăpăm de caniculă! S-a prelungit CODUL GALBEN

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Moscova | Rusia | Ucraina

Ultimele articole