Risc de ploaie înghețată în mai multe județe!

de | 25.11.2023 18:02 | Lifestyle, Național

În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică în județele din jumătatea de sud a Moldovei și din estul Munteniei (județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași), temperatura va scădea în jurul valorii de 0 grade Celsius, iar vântul va prezenta intensificări susținute, condiții ce vor favoriza suprarăcirea suprafețelor expuse, astfel că se va forma ghețuș, atenționează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Precipitațiile prognozate în aceste zone vor fi predominant sub formă de ninsoare.

Acest fenomen de îngheț al suprafețelor expuse vântului intens se va semnala începând de duminică dimineață și în Dobrogea (Constața și Tulcea). Vântul estimat în codul portocaliu pentru partea de sud-est a teritoriului, este în general de 85…90 km/h, conform avertizarii cod portocaliu în vigoare, însă pe anumite zone mai restrânse din aceste județe (în dimineața zilei de duminică) sunt posibile și rafale de peste 100 km/h (probabilitate mai mare în estul județului, Buzău, vestul județului Brăila și Galati, Vrancea și Ialomița), condiții în care se pot emite avertizari meteo cod rosu de tip nowcasting pentru perioade scurte de timp. Astfel de viteze vor putea fi și în zona litorală a județelor Constanța și Tulcea pe parcursul zilei de duminică. Avertizările de tip nowcasting se emit pentru perioade scurte de timp și pe zona restrânse în situațiile în care valorile parametrilor meterologici avertizați depășesc pragurile codului respectiv.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook CNAIR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bărbat de 44 de ani din Pitești – reținut după ce și-a agresat sora

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR