Ce riscă românii care locuiesc la bloc și fac gălăgie? Care sunt orele de liniște

de | 14.02.2023 19:55 | Lifestyle, Național, Știri

 

Locuitul la bloc are avantajele și dezavantajele sale. Printre dezavantaje se numără zgomotul care pentru unii dintre locatari reprezintă o adevărată problemă.

Se întâmplă de nenumărate ori ca zgomotul vecinilor să fie extrem de deranjant dar ceea ce trebuie să știe aceștia este că dacă orele de liniște nu sunt respectate, se pot aplica amenzi destul de mari.

ore bloc amenda

Nu, nu este o glumă. Există în România o lege ce reglementează orele de odihnă de la bloc, legea nr. 61/1991, în care se menționează că intervalul orar de odihnă stabilit, trebuie respectat iar cei care perturbă liniștea, pot primi amenzi de până la 1.500 de lei dar există și posibilitatea ca aceștia să execute ore de muncă în folosul comunității.

Potrivit legii orele de liniște sunt în intervalul 22:00 – 08:00  și 13:00 – 14:00. Dar acest interval poate suferi modificări în cazul în care asociația de proprietari adoptă anumite decizii referitoare la acest subiect.

În foarte multe cazuri programul de liniște de peste zi poate fi cuprins între 13:00 și 16:00.

Trebuie menționați de asemenea că programul de liniște trebuie afișat la intrarea în bloc pentru a putea fi văzut de toți locatarii.

ore bloc

Ce înseamnă de fapt prea mult zgomot?

De exemplu o persoana care vorbeste normal, are nivelul situat între 50 si 75 de decibel, în conditii de liniște, se pot inregistra în medie 35-40 de decibel iar un frigider care este în funcțiune produce între 35 si 50 decibeli.

Amenzile pot fi date locatarilor gălăgioși dacă zgomotele ce depășesc în mod normal, 110 decibeli.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: