Un român a rămas fără mașină când a încercat să intre în România. Ce au descoperit polițiștii

de | 16.08.2024 13:17 | Eveniment, Național

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, județul Arad, au depistat un cetățean român la volanul unui autoturism marca Audi Q8, în valoare de aproximativ 40.000 de euro, căutat de autoritățile din Italia. Incidentul a avut loc în data de 15 august 2024, când bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control. În urma verificărilor, s-a constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile italiene în data de 6 august 2024.

În data de 15.08.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat, cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Audi Q8, înmatriculat în România.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în urmă cu aproximativ o săptămână (06.08.2024).”, transmite Poliția de Frontieră Română

Ca urmare, vehiculul a fost indisponibilizat, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. La finalizarea anchetei, se vor lua măsurile legale necesare.

În ultima perioadă, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de mașini confiscate la punctele de trecere a frontierei. Această situație se datorează, în principal, intensificării verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră, precum și colaborării mai eficiente cu autoritățile din alte țări, prin intermediul bazelor de date internaționale.

Vehiculele confiscate sunt, de obicei, implicate în diferite tipuri de infracțiuni, cum ar fi furtul, fraudele financiare, sau sunt căutate pentru confiscare de către autoritățile altor state. Creșterea numărului de cazuri poate reflecta fie o intensificare a fenomenului infracțional, fie o îmbunătățire a tehnicilor de detectare și prevenție utilizate la frontieră.

Aceste confiscări atrag atenția asupra necesității de a verifica cu atenție istoricul vehiculelor second-hand, mai ales atunci când sunt achiziționate din străinătate. În plus, creșterea numărului de confiscări subliniază importanța controalelor stricte la granițe pentru a preveni activitățile infracționale și pentru a asigura siguranța cetățenilor.

sursă foto Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Înșelăciune în numele Poliției. Atenție la citațiile primite pe e-mail

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arad | Italia

Ultimele articole