Zeci de mașini furate- descoperite la frontiera României în primele trei luni ale anului

de | 22.04.2024 13:41 | Național, Eveniment

Zeci de autovehicule furate au fost depistate de polițiștii de frontieră, în primele  trei luni din acest an.

Poliția de Frontieră Română transmite că, în primul trimestru din anul 2024, poliţiştii de frontieră au descoperit 77 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate (60 autoturisme, 7 camioane, 5 microbuze, 4 remorci  şi 1 motocicletă), în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (61 autovehicule).

În toate situaţiile, cei implicați s-au ales cu dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost confiscate.

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare) şi P.T.F. Borş (judeţul Bihor), iar persoanele depistate la volanul autoturismelor au fost cetăţeni bulgari, moldoveni, sârbi, polonezi, români, unguri şi ucraineni.

Cum se apără cei care conduc mașinile furate

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ci doar le-au cumpărat.

Potrivit sursei citate, principalele ţări de unde proveneau autovehicule sunt România, Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Polonia şi Elveţia, iar cele mai multe maşini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Totodată, parte dintre aceștia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste o mie de permise de conducere reținute în ultimele 24 de ore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română

Ultimele articole