(VIDEO) Razii de amploare pe Autostrada A1 București-Pitești

de | 22.04.2024 14:00 | Județean, Eveniment

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu Vâlcea au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație ce au loc pe autostrăzi.

Astfel, în perioada 15-21 aprilie, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 au pus accent pe prevenirea accidentelor ce au drept cauze generatoare viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 382 de sancțiuni contravenționale, au reținut 23 de permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Argeș, cele mai mai multe sancțiuni, 162, au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale.

De asemenea, treizeci și trei de transportatori profesioniști au fost sancționați pentru încălcarea regulilor referitoare la perioadele de conducere și utilizarea aparatelor tahograf.

IPJ Argeș mai transmite faptul că 30 de sancțiuni au fost date pentru neutilizarea centurii de siguranță sau a mijloacelor speciale de retenție pentru copii.

Printre cei sancționați s-au aflat și unsprezece șoferi care s-au urcat la volan sub influența alcoolului(cu limite ale valorii rezultate în urma testării cu aparat etilotest mai mici decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, aspect ce implică răspunderea de natură contravențională), dar și trei șoferi careu au oprit nejustificat pe banda de urgență.

Polițiștii au mai aplicat 7 sancțiuni  privind circulația pietonală în zona autostrăzii.

Speed Marathon, cea mai mare operațiune împotriva șoferilor vitezomani!

În intervalul menționat mai sus, polițiștii rutieri argeșeni au acționat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel, în perioada 15-21 aprilie, pe raza județului Argeș, au fost verificate în trafic aproape 5.000 de autovehicule.

În urma acestei acțiuni, numită „ SPEED MARATHON”, care face parte din Planul de operațiuni Roadpol pentru anul 2024, desfășurându-se simultan în toate statele Uniunii Europene, au fost aplicate 2.642 de sancţiuni contravenţionale, iar din totalul acestora, 703 au fost abateri la regimul legal de viteză.

Din totalul abaterilor privind depășirea regimului legal de viteză, 83 au impus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, ca urmare a înregistrării cu aparatul RADAR a unor viteze de deplasare mai mari cu peste 50 de km/h față de regimul legal de pe sectoarele de drum unde au fost constatate abateri (dintre care 11 situații privind depășirea cu mai mult de 70 de km/h peste limita vitezei legale, situație în care măsura complementară este suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile, măsură ce se aplică imediat).”, transmite IPJ Argeș

Foto/ Video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Zeci de mașini furate- descoperite la frontiera României în primele trei luni ale anului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole