Un nou concert simfonic JOI la Filarmonica Pitești. În program Mendelssohn și Beethoven

de | 22.04.2024 14:20 | Pitești, Lifestyle

Joi, 25 aprilie Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic extraordinar cu pagini muzicale aparținând lui Mendelssohn și Beethoven.

Evenimentul se ține de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional iar alături de orchestra simfonică a instituției revine dirijorul Gheorghe Iliuță, solistul serii fiind violonistul Aron Cavassi.

Programul cuprinde: F. Mendelssohn – „Concertul pentru vioară în mi minor, op. 64” și L. van Beethoven – „Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60”.

Gheorghe Iliuta - Un nou concert simfonic JOI la Filarmonica Pitești. În program Mendelssohn și Beethoven

Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master (stilistică dirijorală) și pe cele doctorale, după absolvirea liceului de artă, a Universității Naționale de Muzică la secția dirijat orchestră (profesori, Constantin Brâncuși și Ludovic Bács), Acesta a început studiul pianului de la vârsta de șase ani, muzica devenind profesie. A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica Marea Neagră din Constanța.  Gheorghe Iliuță și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim, Marek Janowski. A dirijat majoritatea filarmonicilor din țară. A pus bazele fundației ConstantArt și a realizat numeroase proiecte pentru descoperirea tinerelor talente. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București.

Aron Cavassi - Un nou concert simfonic JOI la Filarmonica Pitești. În program Mendelssohn și Beethoven

Violonistul Aron Cavassi reprezintă a cincea generație de muzicieni din familia sa. Accesta s-a născut la Freiburg (Germania), a absolvit Universitatea de Arte din Berlin, în prezent fiind masterand la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesorului Gabriel Croitoru.

Aron Cavassi a obținut numeroase premii, dintre ele amintim pe cele de la Ploiești, București și Filadelfia (Italia). A avut colaborări cu TVR, Trinitas TV, Radio România Muzical și Institutul Cultural Român din Berlin, Graz și Paris. Ca solist, a concertat în Franța, Italia, Germania, Elveția, Austria, iar în România la filarmonicile din București, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște. Dintre mentori îi menționăm pe Liviu Prunaru și Remus Azoiței.

Cei interesați pot fi achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului.

De precizat că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 

CItiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești

Ultimele articole