România a primit primele doze de vaccin împotriva variolei maimuței!

de | 16.09.2022 09:17 | Știri, Eveniment, Național

Pe baza unui contract de donație încheiat între Comisia Europeană și Ministerul Sănătății, România a primit primele 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei.

Ministerul Sănătății a anunțat că aceste doze de vaccin urmează să fie distribuite mai multor spitalele de boli infecţioase care se află în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanţa. Astfel, persoanele elgibile vor trebui imunizate. Până în prezent, în România au foost confirmate 37 de persoane, conform Digi24.

Mai mult de atât, unitățile medicale care vor primii vaccinul vor avea dreptul de a trimite vaccinul către alte unităţi sanitare din județul aferent sau de boli infecţioase în cazul în care sunt solicitați.

Persoanele vizate de vaccinarea post-expunere sunt contacţii direcţi ai cazurilor de infectare. Este recomandat ca vaccinarea să fie realizată cât mai curând după momentul expunerii: între 4 şi 14 zile. Pentru finalizarea imunizării de bază este necesară o a doua doză de vaccin la un interval de 28 zile”, informează Ministerul. 

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ministerul Mediului anunță că prețul lemnului pentru foc va fi plafonat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană