Ministerul Mediului anunță că prețul lemnului pentru foc va fi plafonat!

de | 16.09.2022 08:51 | Știri

Ministerul Mediului a participat în cursul zilei de ieri, joi, 15 septembrie, la ședința de Coaliție unde a anunțat că prețul lemnului utilizat pentru încălzire urmează să fie plafonat pentru o perioadă de șase luni.

După elaborare, proiectul va fi supus pentru aprobare din partea Guvernului.

În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum și a perspectivelor pe termen scurt și mediu, constatăm o serie de creșteri artificiale ale prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetățeni riscă să devină victimele unor creșteri de preț nejustificate, în situații speciale și pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină și să blocheze posibilitatea apariției unor astfel de situații”, a precizat ministrul Mediului, Tánczos Barna, citat într-un comunicat transmis de instituție, conform Hot News.

De asemenea, odată cu acest proiect, vor intra în vigoare și alte măsuri, printre care se numără limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, mai spune ministrul Mediului.

La momentul actual, în județul Argeș, metrul cub de lemne este între 200 și 300 de lei. Acestea pot fi livrate și în județele Ilfov, Olt și Giurgiu, conform Agrointel.

 

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cod portocaliu de ploi torențiale în România. Alertă meteo!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole