anchetaonline.ro

România, Brazilian Jiu-Jitsu, Campioni! O poveste de succes despre pasiune, sport și educație!

de | 09.06.2023 13:07 | Știri, Județean, Lifestyle

  • O poveste de succes despre pasiune, sport și educație!

MatSide Romania, reprezentanții echipei de Jiu-Jitsu Brazilian, au construit în Argeș o echipă sportivă redutabilă, capabilă de rezultate excepționale pe plan național, dar mai ales internațional.

Peste 150 de copii,  de care au grijă antrenorii lor, Elvis Zinculescu și Mihai Buidan, coordonați de managerul școlii MatSide, Cătălin Vlad, se antrenează la Pitești și Vladesti-Argeș.

Echipa MatSide are deasemenea un parteneriat excelent cu „Lexford Castel” singura şcoală gimnazială privată din Pitești, care este cotată drept una dintre cele mai complexe unități de învățământ din punctul de vedere al dotărilor, calității educației și al pregătirii cadrelor didactice.

sport si educatie lexford castel

Tot ce se întâmplă în activitatea de creștere și educare a copiilor prin sport este exclusiv din zona privată, eforturi proprii, fără niciun sprijin public.

Echipa MatSide are sălile proprii unde se desfășoară antrenamentele proprii, dar în cadrul școlii Lexford se predau și cursuri de Brazilian Jiu-Jitsu, asigurate de către domnul Mihai Buidan, care în viața de zi cu zi este cadru de poliție penitenciară la unitatea din Mioveni.

Brazilian Jiu-Jitsu este un sport aflat în plin proces de recunoaștere în România, cu o largă răspândire la nivel mondial.

Campionatul European de BJJ de anul acesta, din 28 mai, de la Lisabona, s-a înscris în calendarul activităților de recunoaștere a sportului, Federatia Europeană adresand invitația reprezentanților săi din  România de a participa la competiție. Cu susținerea oferită de oameni de bine, de școala Lexford și de comunitatea din Vlădești, un număr de șapte copii din Argeș și doi antrenori au reușit să facă deplasarea la Lisabona, iar rezultatele lor au fost excepționale.

Aceștia au câștigat 7 medalii de aur și 2 medalii de argint, în urma unor meciuri de clasă iar în clasificarea finală a echipelor de copii, MatSide Romania a cucerit locul de vicecampioană pe echipe, aceasta fiind o realizare de excepție.

sport si educatie lexford castel

Povestea din Argeș continuă cu și mai multă încredere spre noi obiective, care în urmă cu ceva ani, păreau aproape imposibil de atins.

Antrenorii din Argeș, Elvis Zinculescu și Mihai Buidan alături de un alt instructor, membru Salvamont, Nicuț Andrei, au plecat de la un subsol din zona Pieței Smârdan în anul 2018, unde antrenau câțiva copii și câțiva adulți.

Cu muncă și determinare, cu implicarea liderul școlii MatSide Romania, Cătălin Vlad, cu sprijinul partenerilor și sponsorilor atrași,  echipele din Argeș au avut o dezvoltare deosebită, nu numai prin numărul de copii atrași spre sport, dar și prin spațiile și dotările oferite atât la  Pitești, cât și la Vlădești.

Acesta este un adevărat exemplu despre cum “se poate” dacă ai încredere și bucurie  de a realiza și dacă alegi excelența în sport și în educație.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Lexford Castle