România crește genii! Locul 2 mondial la Olimpiada Internațională de Fizică!

de | 18.07.2022 10:13 | Știri, Cultură, Importante, Național

România a reușit să uimească încă o dată la concursurile mondiale! De data aceasta, echipa României a obținut un rezultat extraordinar la Olimpiada Internațională de Fizică – IPhO2022, reușind să aducă țara noastră în top 2 la nivel mondial. Ba mai mult, aceasta este considerată în acest moment, cea mai bună echipă din Europa, cu nu mai puțin de 4 medalii de aur și una de argint, Sorin Cîmpeanu.

Țara organizatoare a acestei olimpiade a fost chiar Elveția, după ce Belarus și-a pierdut dreptul ca urmare a invaziei din Ucraina, care a fost susținută de Minsk. De asemenea, olimpiada a avut loc online.

Ministru Educației din România, Sorin Cîmpeanu, a dorit să scrie pe pagina sa de Facebook, câteva cuvinte care fac referire la rezultatele elevilor români:

Un alt rezultat excepțional al elevilor români. La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa. A 52-a Olimpiadă Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți. Echipa României a fost coordonată de doamna profesor dr. Delia Constanța Davidescu și de domnul conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică. Felicit elevii români care au obținut acest rezultat excepțional:

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint.

Încă o dată, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această performanță deosebită! #Mândridevoi

Ceremonia de premiere a câștigătorilor, în care sunt prezentați medaliații concursului, poate fi urmărită aici:

Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel: Echipa Chinei a obținut cinci medalii de aur, echipele României și Coreei de Sud au obținut câte patru medalii de aur și una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii a obținut trei medalii de aur și două de argint.

Dintre participanții din țările europene, echipa Germaniei a obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz. Echipele din Bulgaria și din Ungaria au obținut câte o medalie de aur. Echipa Vietnamului a obținut trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Au mai obținut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia și Hong-Kong au obținut câte o medalie de aur”, spune acesta cu mândrie.

 

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Lucrări de reparaţii pe DN 7 în Argeș și Vâlcea!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belarus | București | Constanța | Delia

Ultimele articole