România, între caniculă și furtuni!

de | 23.06.2023 13:11 | Eveniment, Național, Știri

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de instabilitate atmosferică.

Astfel, România este împărţită între caniculă şi vijelii.

Potrivit ANM, vineri și sâmbătă vom avea parte de caniculă, iar astăzi se va înregistra cel mai ridicat val de temperaturi din această vară, dar vor fi și zone vizate de fenomene meteo extreme.

Disconfortul termic va fi ridicat vineri, 23 iunie, în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.”, transmite ANM

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

În paralel, a fost emisă o atenționare de COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 23 iunie, ora 19 – 24 iunie, ora 10.

În acest interval, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică manifestată prin averse descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Potrivit specialiștilor, sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

De asemenea, a fost emisă și o atenționare de COD PORTOCALIU valabilă în intervalul 23 iunie, ora 20 – 24 iunie, ora 04.

În Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) și vijelii.

foto descriptiv realitateadevaslui.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Patroni din Argeș – amendați de ITM pentru muncă la negru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | Banat