România, măturată de ploi, vijelii și grindină! Vremea rea a creat probleme în toată țara

de | 27.05.2023 22:46 | Știri, Eveniment, Național

Vremea rea nu vrea să ne părăsească!

În cursul zilei de astăzi am avut parte de grindină, ploi torențiale și vijelii puternice.

Mare parte a țării se află  sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, atenționarea fiind valabilă până la ora 23.00.

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de averse torențiale și pentru județele Constanța, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad ți Sibiu.

Furtunile au creat probleme în toată țara

În urma furtunii care s-a abătut asupra Capitalei, au avut loc mai multe intervenții ale pompierilor de la ISU Bucureşti-Ilfov, unde mai mulți copaci au căzut. Șapte mașini au fost avariate de copacii care au cedat la vântul puternic

Acestea au constat în îndepărtarea a şase copaci şi o inundaţie la o casă. Au fost avariate şapte autoturisme”, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

La Craiova a căzut grindină, iar străzile s-au albit. Oamenii spun că a plouat cu gheață aproape o oră, grădinile și culturile fiind complet compromise, relatează observatornews.ro

Grindina a căzut și în județul Alba, la Arieșeni.

De asemenea, ploile au provocat şi alunecări de teren. În localitatea Buceş-Vulca, pe Drumul Naţional 74, traficul a fost oprit până când drumarii au reușit să îndepărteze pământul de pe şosea.

Nici avioanele nu au nu au mai putut să aterizeze din cauza condițiilor metereologice nefavorabile. Un avion care venea de la Viena nu a putut ateriza la Iaşi din cauza furtunii. Din cauza vijeliei, avionul nu a putut ateriza și după 20 de minute în ture deasupra aeroportului, în cele din urmă, zborul a fost redirecționat , transmite News.ro.

Ploi torențiale au fost şi pe drumul spre mare încât a existat pericolul de acvaplanare pe autostradă, potrivit Centrul Infotrafic

Specialiștii spun că nici mâine nu vom avea parte de o vreme mai bună și ne recomandă să nu ieşim din casă fără umbrele.

Potrivit meteorologilor, vremea va rămâne capricioasă până la sfârşitul săptămânii viitoare.

sursă foto Facebook Meteoplus//radiochisinau.md/stiripesurse.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un român și-a mușcat partenera de nas și s-a ales cu 4 ani de închisoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole