România și Portugalia au preluat conducerea misiunii de Poliție Aeriană sub comandă NATO în Țările Baltice

de | 02.04.2023 20:19 | Național, Administrație

România şi Portugalia au preluat conducerea celei de-a 62-a rotaţii a misiunii de Poliţie Aeriană sub comandă NATO în Ţările Baltice, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN) pe pagina de Facebook. Cheia Spațiului Aerian Baltic le-a fost predată partenerilor de către aliații polonezi și francezi.

”În Baza Aeriană din Šiauliai, Lituania, a avut loc ceremonia de predare – primire (Hand over – Take over) a misiunii de Poliție Aeriană sub comandă NATO. România și Portugalia au preluat, într-un cadru oficial, de la partenerii polonezi și francezi, conducerea celei de-a 62-a rotații a misiunii de apărare a integrității spațiului aerian al Țărilor Baltice”, se arată pe pagina de Facebook a MApN. De altfel, la activitate au participat oficialități atât din partea celor cinci națiuni, cât și din partea Comandamentului Aerian Aliat (AIRCOM).

”În cadrul evenimentului, detașamentul român ”Carpathian Vipers”, condus de comandor Cosmin Vlad, a primit, împreună cu detașamentul din Portugalia, Cheia Spațiului Aerian Baltic, de la aliații polonezi și francezi. Cheia reprezintă un simbol și o garanție a angajamentului NATO de a asigura protecția și integritatea statelor membre în fața oricăror posibile amenințări”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook MApN.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prefectul de Argeș, Radu Perianu: ”Mă bucur că am găsit aici o echipă profesionistă”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Apărării Naționale