Românii din străinătate pot face cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în școli

de | 31.07.2023 15:48 | Știri, Lifestyle, Național

Ministerul EDucației a anunțat astăzi că a fost semnat ordinul de ministru prin care se aprobă organizarea cursurilor de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în școli din străinătate. Astfel, pentru prima dată după Brexit, din anul şcolar următor, se vor relua cursurile de limbă, cultură şi civilizație românească în Marea Britanie!

”Pentru a sprijini reintegrarea, în sistemul de învățământ românesc, a copiilor români care au studiat în afara țării, pentru promovarea limbii, culturii și civilizației românești și a multilingvismului, vor putea fi introduse, în oferta educațională a unităților de învățământ preuniversitar din străinătate, a două ore pe săptămână de Limbă, Cultură și Civilizație Românească. Cursul este coordonat de reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Institutului Limbii Române. Sprijinim copiii români să-și păstreze rădăcinile și facem mai ușoară integrarea celor care se întorc acasă!”, au transmis cei de la MInisterul EDucației în informarea publicată pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto Hotnews.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată programul meciurilor. Baschetul european, din nou, la Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marea Britanie | Ministerul Educaţiei | Ministerului Educației

Ultimele articole