De azi, rovinietele sunt mai scumpe! Care sunt noile perioade de valabilitate

de | 11.03.2024 16:09 | Național, Economic

Vești proaste pentru șoferi! Începând de astăzi, 11 martie, apar taxe noi pentru rovinietă. Odată cu asta se modifică şi perioada de valabilitate.

Așadar, de astăzi conducătorii auto vor putea cumpăra roviniete pentru o zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau pe 1 an.

Cea mai mare noutate este introducerea rovinietei pentru 24 de ore. Pentru aceasta un șofer de autoturism va plăti echivalentul a 2,5 euro, față de cei 3 euro pe care îi plătea până acum pentru o rovinietă de o săptămână.

O altă noutate este faptul că rovinieta de o săptămână dispare. În locul acesteia va fi introdusă cea de 10 zile care va costa echivalentul a 3,3 euro.

O altă schimbare este renunțarea la rovinieta de 3 luni (90 de zile) și introducerea rovinietei de 2 luni (60 de zile)

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cazul autoturismelor, pentru o lună vom scoate din buzunar 5.3 euro, pentru două luni 8,4 euro, iar pentru un an 28 de euro.

Lucrurile se schimbă și în cazul vehiculelor de transport marfă. Mai jos regăsiți toate tarifele.

tarife 11.03.2024 page 0001 - De azi, rovinietele sunt mai scumpe! Care sunt noile perioade de valabilitate

De asemenea, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță și unele restricții în ceea ce privește procurarea noilor roviniete până la adaptarea sistemului informatic la noile caracteristici.

Astfel, utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi sunt informați că, din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

foto descriptiv ziarulunirea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție în trafic! Sunt anunțate patru transporturi agabaritice pe A1 și DN7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR

Ultimele articole