Rusia, în pragul unei lovituri de stat. Putin îl acuză de trădare pe Prigojin şi ameninţă cu sancţiuni dure

de | 24.06.2023 11:40 | Știri, Eveniment, Național

Crește tensiunea în Rusia, după ce șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat că a preluat controlul militar al oraşului Rostov pe Don .

El a lansat o declarație de război față de Ministerul Apărării de la Moscova, iar mai multe coloane puternic înarmate, inclusiv cu tancuri, înaintează spre Moscova.

După această declarație, măsurile de securitate au fost consolidate în capitala Rusiei, iar străzile care duc către clădirea prezidenţială au fost blocate de poliţişti.

În acest sens, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă, în cadrul unui discurs televizat, că ţara se confruntă cu o trădare.

În cadrul discursului, el a transmis că oricine ridică arma împotriva armatei ţării este considerat un trădător.

De asemenea, el a făcut apel către combatanţii Wagner să înceteze participarea la acţiunile liderului lor Evgheni Prigojin, afirmând că toți participanții la revoltă vor fi pedepsiți.

”Este o încercare din interior, este trădare față de cei care luptă pe front, un cuțit în spate pentru cetățenii noștri. Orice tulburare internă este o amenințare mortală la adresa statului nostru pentru noi ca națiune; este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru și pentru acțiunile noastre de a ne proteja patria. O astfel de amenințare se va confrunta cu un răspuns sever”, a precizat şeful statului rus.

sursă foto  realitatea.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Evgheni Prigojin | Vladimir Putin | Wagner