S-a decis! A fost plafonat prețul pentru lemnele de foc

de | 05.10.2022 14:02 | După locație, După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Guvernul a anunțat, miercuri, că prețul unui metru cub de lemn de foc va fi plafonat la 400 de lei și la 1.500 de lei pe tonă pentru brichetele de lemn și la 2.000 de lei pentru peleți.

Este o veste surprinzătoare pentru români, mai ales că noul plafon este sub prețul de 500 de lei pe metrul cub, așa cum era prevăzut în proiectul de Ordonanță de urgență.

Azi Guvernul va adopta decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. Este o decizie așteptată de peste 3 milioane de gospodării, care folosesc lemne de foc. Vom decide ca prețul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA.”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Mai mult, Executivul a anunțat că va aproba un ajutor de lemne de foc, de 130.000 de metri cubi, și pentru Republica Moldova.

Pe piața lemnului de foc, în urma evoluțiilor de pe piața internațională, se resimt efectele creșterii de preț, motiv pentru care la fel ca la energia electrică și la fel ca la gazele naturale este nevoie de o măsură de protecție pentru cetățeni”, a adăugat Tanczos Barna.

Foto Adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Voucherele sociale alimentate cu a treia tranșă. Când vor intra pe card cei 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Republica Moldova | Tanczos Barna