anchetaonline.ro

S-a prelungit perioada controalelor la frontiera cu Slovacia

de | 13.12.2022 12:59 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Cehia că autoritățile locale au prelungit perioada de aplicare a controalelor în punctele de trecere a frontierei terestre și fluviale cu Slovacia până la data de 27 decembrie 2022 (orele 23:59).

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii și transportatorii români care intenționează să călătorească sau să tranziteze Republica Cehă, dinspre Republica Slovacă, că timpii de așteptare în punctele de control la trecerea frontierei au crescut. Frontiera va putea fi tranzitată doar prin punctele autorizate (detalii aici), cu documente de identitate sau călătorie valabile (carte de identitate, pașaport) sau, după caz, cu documente care atestă reședința în R. Cehă. Trecerea frontierei prin alte locuri decât cele permise este considerată contravenție și va fi pedepsită cu amendă de până la 50.000 CZK (aprox. 2.000 euro) sau 5.000 CZK (aprox. 200 euro), la fața locului. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420257532090; +420257533965; +420257530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Praga: +420607078501”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de Internet: praga.mae.ro, mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță”care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Sursă foto: ziarulromanesc.de.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Angajări la Jandarmeria Română! Ce posturi sunt scoase la concurs

Citește articolele pe același subiecte: MAE
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: