S-a suplimentat bugetul pentru plata pensiilor

de | 15.12.2022 09:27 | Știri, După subiect, Economic, Național

Executivul a aprobat, miercuri, o hotărâre de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Solidarităţii cu 196 milioane lei. Banii sunt pentru asigurarea achitării, în luna decembrie, a pensiilor care se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Guvernul a aprobat, ieri, o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. Actul normativ prevede suplimentarea bugetului Ministerului Muncii, pe anul 2022, cu 196 milioane lei pentru asigurarea achitării, în luna decembrie, a pensiilor care se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat, se arată în comunicatul transmis de Guvern.Suplimentarea acestei sume a fost determinată de faptul că au fost introduse la plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât cel estimat. Prin legea bugetului de stat, pentru plata pensiilor a fost asigurată suma de 96,2 miliarde lei, în 2022, dintre care, până în prezent, au fost efectuate plăți în sumă de 89,8 miliarde lei. Plățile estimate a se efectua în luna decembrie se ridică la 6,5 miliarde lei.

Foto descriptiv. Sursă foto: Playtech.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Teatrul ”Al. Davila” și Filarmonica. Iată ce bani primesc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii

Ultimele articole