Teatrul ”Al. Davila” și Filarmonica. Iată ce bani primesc

de | 15.12.2022 09:14 | Știri, După subiect, Economic, Pitești

Două instituții din Pitești, Teatrul ”Al Davila” și Filarmonica, primesc bani. La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de ieri, alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe.

Guvernul a aprobat prin hotărâre repartizarea sumelor corespunzătoare cotei prevăzută la art. 6 alin. (1) lit. e) din Legea bugetului de stat pe anul 2022 nr. 317/2021, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţe, respectiv teatre, opere şi filarmonici. Fondurile sunt destinate acoperirii cheltuielilor legate de asigurarea funcționării și vor putea derula investiții specifice. Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august-9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, anunță Guvernul în comunicatul transmis.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către Ministerului Dezvoltării (MDLPA), până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole. Teatrului ”Al. Davila” din Pitești i s-a alocat suma de 11.374.139,66 lei, iar Filarmonicii Pitești – 2.252.645,38 lei.

”Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină, din nou, instituțiile culturale de spectacole care nu primesc finanțare din bugetul național. Astfel, acestea își vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și vor putea derula investiții specifice”, a declarat ministrul Cseke Attila, potrivit comunicatului transmis de către MDLPA.

Ministrul a reamintit că fondurile alocate astăzi se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul Dezvoltării a sprijinit, la sfârșitul lunii august, 65 de instituții de spectacole.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bugetul pe 2023 a fost adoptat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole