Deputatul PNL Daniel Constantin susține propunerea de modificare a concediului de creștere a copilului

de | 15.12.2022 09:00 | Știri, Județean, Național, Politic

  • Ambii părinți ar putea să beneficieze simultan de concediu pentru îngrijirea micuțului

La finele lunii octombrie, a fost depusă în parlament o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Aceasta nu prevede schimbarea perioadei de concediu, respectiv 24 de luni sau 36 luni în cazul micuțului cu handicap, ci doar o flexibilizare a procedurilor, astfel încât statul să permită ca ambii părinți să beneficieze simultan, și nu separat, cum se întâmplă acum, de o perioadă de concediu, astfel încât atât mama, cât și tata să contribuie, în același timp, la susținerea și creșterea bebelușului.

Acum, fie mama, fie tatăl optează pentru concediu maternal, deoarece doar un părinte poate beneficia de indemnizație, ceea ce ar corecta modificarea legislativă propusă.

Conform expunerii de motive, tatăl și-ar putea lua 6 luni de concediu, în același timp cu mama, nu când termină aceasta cele 18 luni, și i-ar putea fi alături în prima etapă a nou-născutului, care este o perioadă suprasolicitantă. În această perioadă ar beneficia și el de indemnizație, nu doar mama.

Printre semnatarii acestei propuneri legislative care ar fi benefică pentru orice tânără familie, se află și parlamentarul argeșean, deputatul liberal Daniel Constantin.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Daniel Constantin