Salvamont a salvat un ucrainean rătăcit în Făgăraş, după o misiune de peste 10 ore!

de | 15.10.2022 13:03 | Știri, Eveniment, Național

Un turist ucrainean a fost salvat de către Salvamont, după ce s-a rătăcit în cursul zilei de vineri, 14 octombrie, în zona Viştea Mare, Făgăraș.

Salvatorii au fost informați printr-un apel de urgență la 112, în cursul orei 18.00, cum că turistul s-a pierdut, de unul singur.

În data de 14 octombrie, în jurul orei 18,00, în urma unui apel la 112, am primit informaţia că un turist a rămas blocat pe munte, în zona Viştea Mare, că a pierdut traseul marcat şi nu mai ştie să coboare. Mai mult de atât, acesta era singur şi într-o zonă fără acoperire GSM. La momentul apelului, ni s-a comunicat că nu are probleme de sănătate. Având în vedere zona greu accesibilă, precum şi condiţiile meteo de acolo, s-a constituit o echipă de primă intervenţie, din care au făcut parte salvamontişti din cadrul Salvamont Braşov şi patru jandarmi de la Postul Montan de Jandarmi Sâmbăta”, a precizat, IJJ Braşov.

Acțiunea de salvare a durat mai mult de 10 ore, la ora 05.35 reușind să se încheie cu succesc.

Conform sursei citate, salvatorii au ajuns la ucrainean în jurul orei 01,00 noaptea şi imediat s-a început coborârea. ”

Turistul a fost în siguranță, fără să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

 

Sursa Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Trafic închis pe DN 1E Brașov-Poiana Brașov!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole