„Sănătate și securitate în muncă în era digitală” – Webminar organizat de Inspecția Muncii

de | 03.11.2023 15:41 | Județean, Administrație

Săptămâna Europeană este unul din cele mai importante evenimente, o campanie anuală de informare care se desfășoară în întreaga UE, sub conducerea Agenției Europene pentru securitate și sănătate în muncă cu sediul la Bilbao, Spania, transmit reprezentanții I.T.M. Argeș.

Aceștia informează că Inspecția Muncii a organizat în luna octombrie, în centrele regionale: Dâmbovița,Timiș, Galați și Cluj, simpozioane în cadrul cărora au fost prezentate lucrări științifice în domeniul securității și sănătății în muncă.

Totodată aflăm că la data de 17 octombrie 2023, Inspecția Muncii București prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Punctul Focal al Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, a organizat, Webinarul ”Sănătate și securitate în muncă în era digitală” .

În cadrul evenimentului, inspectori de muncă din cadrul I.T.M. Argeș au elaborat și prezentat lucrări științifice alături de instituțiile partenere arondate județului Timiș: ITM Brașov, ITM Caraș-Severin, ITM Dolj, ITM Gorj, ITM Hunedoara, ITM Mehedinți, ITM Olt, ITM Sibiu, ITM Vâlcea, precum și de inspectori de muncă din cadrul ITM Timiș.

Motivația dezbaterii acestei teme rezidă în faptul că tehnologiile digitale ne-au transformat societatea și viața de zi cu zi, înregistrând progrese mai rapide decât orice altă inovație din istoria noastră. Pentru lucrătorii și angajatorii de la multe locuri de muncă și din toate sectoarele de activitate, tehnologia digitală oferă oportunități, dar prezintă și provocări și riscuri mai mari în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă”, mai transmit reprezentanții I.T.M. Argeș

Aceștia subliniază faptul că prin cele peste 20 de lucrări științifice, conturate în jurul temei propuse, care urmează să fie publicate într-un volum, se urmărește stimularea colaborării pentru transformarea digitală sigură și productivă a muncii.

Proiectarea, dezvoltarea și utilizarea sistemelor digitale, utilizate în spijinul lucrătorilor, sunt centrate pe factorul uman, oamenii fiind cei care dețin în continuare controlul. Toate eforturile specialiștilor sunt îndreptate spre îmbunătățirea mediului de muncă pentru lucrători și asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase pentru toți angajații din România.”

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primul loc pentru România la Olimpiada Balcanică de Informatică

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM Arges