Săptămâna viitoare are loc Festivalul de Știință Pitești, ediția a III-a!

de | 12.09.2022 18:03 | Știri, Eveniment, Pitești

Romanian Science Festival (RSF) revine săptămâna viitoare, între 22-24 septembrie, după o pauză de trei ani, în Argeș, în format fizic. De asemenea, această ediție este anunțată ca fiind una dintre cele mai extinse care au avut loc până acum.

Festivalul va dura timp de trei zile și vor fi organizate în parteneriat cu municipalitățile a trei orașe argeșene – Pitești, Mioveni și Câmpulung Muscel. Totodată, în utlimele două zile vor participa mentori RSF din cadrul Caravanei RSF, și pe durata a trei ore vor aduce științele mai aproape de mii de elevi care studiază în mediul rural și urban mic.

De asemenea, pentru organizarea evenimentului s-au înscris 350 de voluntari elevi membri ai comunităților locale, antreprenori și pasionați de științe, dar și 30 de mentori locali din rândul profesorilor, fiind cei mai mulți de până acum.

Totodată, la acest eveniment din Argeș vor fi prezenți un număr de 16 mentori RSF, cercetători și profesioniști veniți din 7 țări exclusiv pentru festival.

Pitești Science Festival 2022 va avea următorul program:

● 23 Septembrie – Prezentările mentorilor în școlile și liceele din Pitești:

Mentorii RSF vor vizita 10 școli și licee din oraș pentru a le povesti elevilor despre cercetarea lor, care sunt cele mai importante și relevante invenții științifice în fiecare domeniu, dar și despre cum au ajuns să urmeze o astfel de carieră, cu scopul de a inspira tinerii către STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

● 24 Septembrie – Târgul de științe „Pitești Science Festival”, organizat în Piața Primăriei:

Pe data de 24 septembrie, între orele 11:00 și 17:00, se va organiza un târg de experimente științifice interactive, deschis publicului de toate vârstele. Nu mai puțin de 150 de experimente vor acoperi științe precum: astronomie, robotică, medicină, inteligență artificială, imunologie, biologie, fizică, chimie, matematică, geografie și sustenabilitate. Scopul evenimentului este de a stârni interesul publicului larg pentru științe și tehnologie prin intermediul educației informale și prin experimente interactive la care pot lua parte, dar pe care le și pot încerca după festival, acasă, folosind materiale accesibile.

DESPRE ROMANIAN SCIENCE FESTIVAL

Fondat în 2019, Romanian Science Festival, primul festival naţional de ştiinţe din România, este o iniţiativă născută din dorinţa de a implica cercetătorii şi studenţii români din diaspora în sistemul de educaţie românesc cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele ştiinţifice. Primele evenimente au avut loc în Timișoara, Baia Mare și Pitești.

Comunitatea mentorilor RSF este formată din peste 120 de mentori – studenţi, cercetători şi profesionişti români din diasporă, implicați în diferite activităţi ale Romanian Science Festival: târguri de ştiinţă, webinarii, vizite la clasele online, concursuri. De la lansare, în 2019, Romanian Science Festival a adus ştiinţa în peste 150 de şcoli din România şi a ajuns la peste 100.000 de elevi.„, anunță Primăria Municipiul Pitești. 

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Nouă trecere de pietoni pe strada în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Câmpulung | Mioveni

Ultimele articole