Scandal politic în Argeș

de | 09.12.2022 16:22 | Știri, După subiect, Pitești, Politic

Scandalul momentului în politica locală a început după ce la un eveniment dedicat tinerilor și organizat de Asociația Generală a Profesorilor de Limba Franceză Argeș-ASFRAN și Asociația Academia Copiilor Inteligenți- ACI, a fost prezentă Alina Gorghiu. Social – democrații argeșeni acuză politizarea evenimentului, iar liberalii au transmis o poziție la fel de tranșantă.

Evenimentul ”CONTEZI”, inițiat de cele două asociații, a avut ca scop să intermedieze întâlniri inspiraționale, motivaționale, să devină un cadru de dezbatere, de întrebări și răspunsuri într-o lume în continuă evoluție.

Ce spun social – democrații

Reprezentanții PSD au acuzat politizarea evenimentului: ”Cerem demiterea inspectorul general adjunct al ISJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu, pentru modul obscen în care a politizat o activitate în care au fost implicați elevi. Sub paravanul Asociației Generale a Profesorilor de Limba Franceză din Argeș, ieri, a fost organizată o așa-zisă sesiune de dezbateri în care de fapt s-a făcut campanie electorală la modul cel mai abject. La eveniment au fost chemați și o serie de artiști pentru a lăsa o umbră de seriozitate. Elevii s-au trezit însă acolo cu președintele PNL Argeș Alina Gorghiu, cu Adriana Săftoiu (fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu și demnă de istoria liberalilor), cu Mihai Coteț, de la PNL Pitești, și alte câteva personaje care, deși anonime în viața publică, sunt membri PNL.  Dovadă a politizării acestui eveniment în care au fost implicați elevii sunt chiar fotografiile postate de liberali și materialele de presă pe care aceștia le-au comandat. În iulie anul trecut, în urma unui scandal care a izbucnit în jurul alegerilor de la PNL Pitești, șefa de atunci a Inspectoratului Școlar Argeș, Liliana Murguleț, a fost demisă, la cererea explicită a Alinei Gorghiu. Acuzația: a adus politicul în școală și elevi care au participat la votul de la șefia PNL Pitești. ”Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației! Politica şi educaţia fac casă bună dacă se fac în avantajul elevilor. Nu folosind elevii. Sunt sigură că e o lecţie pe care o vor înţelege mulţi”, spunea atunci, plină de suficiență, Alina Gorghiu. Demagogia ieftină, în care regulile trebuie să fie aplicabile doar unora, și tupeul infinit al acestor nefericiți cioclii ai imaginii Brătienilor trebuie să ia sfârșit! Inspectorul general adjunct al ISJ Argeș, Cătălina Dumitrașcu trebuie să demisioneze sau să fie demisă de urgență! Cât o privește pe Alina Gorghiu, îi transmitem că activitatea politică adevărată se face prin politici publice și activitatea de pe teren, nu prin aducerea cu arcanul a unor elevi păcăliți că participă la o sesiune de comunicări care s-a adeverit a fi o mizerabilă acțiune politică!”.

Ce spun liberalii

Liberalii argeșeni au transmis poziții la fel de tranșante. ”Domnilor de la PSD Argeș, încetați cu presiunile și cu amenințările asupra oamenilor, încetați să alterați dreptul cetățenilor la liberă exprimare, încetați să vă comportați ca niște stăpâni ai instituțiilor în care ați fost numiți în funcții de conducere. Sunt uluit că un om politic/un ales local pesedist își permite să sune un director de liceu, să bage în ședință un profesor, să îl amenințe și să îl tragă la răspundere, într-o bolnavă relație medievală de vasalitate, în care stăpânul are drept de viață și de moarte asupra celuilalt. Aceste fapte anormale s-au petrecut chiar azi dimineață. Iată de ce vă spun asta! Asociația Generală a Profesorilor de Limba Franceză Argeș-ASFRAN a organizat Conferințele Contezi-ediția I, un concept extraordinar adus în Argeș de Adriana Săftoiu. Rețineți, o asociație a organizat un eveniment adresat tinerilor, nu Inspectoratul Școlar Județean, nu Primăria Pitești, nu PSD, nu PNL. O asociație.Scopul a fost pe cât de nobil, pe atât de simplu. Să intermedieze întâlniri inspiraționale, motivaționale, să devină un cadru de dezbatere, de întrebări și răspunsuri într-o lume în continuă evoluție, între elevi și speakeri cu experiență de viață. Toni Grecu și Cătălina Grama aka Jojo au fost invitații primei conferințe Contezi, moderată de profesoara Alina Manea. Evenimentul a avut loc aseară la teatru și a fost senzațional. Astăzi de dimineață, reprezentanți de vârf ai PSD Argeș au dat telefoane, și-au pus hăitașii să jignească urât, au sunat profesori și directori, au făcut presiuni, au amenințat ca niște vrednici tovarăși care știu să educe cu pulanul. Au emis chiar un comunicat în care jignesc 300 de tineri minunați că au participat la Conferința Contezi. De ce? Pentru că la eveniment a fost invitată Alina Gorghiu, nu în calitate politică, ci în calitate de om de succes și de argeșeancă. Spre știința voastră, stimați pesediști care cereți demisii, președintele Senatului este invitat la evenimente uriașe de asociații, de fundații, de ONG-uri naționale sau internaționale, tocmai pentru că este al doilea om în statul român și pentru că are ce să spună. Mai mult de atât, în cadrul conferinței nu a existat niciun element politic, nu a pronunțat nimeni numele vreunui partid, nu a fost făcută nicio aluzie politică.Da, am participat alături deAlina Gorghiu la Conferința Contezi! Am participat în calitate de părinte de licean și pot spune că am plecat încărcat cu energia tinerilor și uimit de viziunea lor asupra vieții și viitorului. Ei merită toată atenția! Felicitări Cătălina Dumitrașcu, Alina Manea, asociațiilor implicate, elevilor. Aplauze pentru Jojo și Toni Grecu pentru dialogul profund pe care l-au avut cu tinerii. Cât despre PSD Argeș, mă întreb dacă în afară de venin, “hate”, Bălășoiu și Bădălau mai poate oferi și altceva?”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL Argeș, Cătălin Andrei, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook Catalin Dumitrascu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reacții după ce România a ratat aderarea la spațiul Schengen. Cum ne afectează

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole