Scandalul de la Vulturești! Pentru ce s-a făcut primul dosar penal al campaniei?

de | 05.06.2024 15:23 | Rural, Politic

Primarul comunei Vulturești, Liviu Eugen Poșircă, s-a ales cu dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce a fost reclamat că s-a urcat pe miniexcavator și a făcut săpături pentru racordarea la rețeaua de canalizare în două gospodării. Polițiștii au intrat pe fir în urma unui apel la 112, care anunța cele întâmplate.

Candidatul PNL la Consiliul Județean, Radu Perianu, a reacționat în timpul unei conferințe de presă susținute astăzi, criticând situația și cerând PSD retragerea candidatului din cursa electorală.

Cazul primarului de la Vulturești e revoltător pentru argeșeni și pentru toată România. Poliția Română a reacționat prompt la infracțiunea de coruperea alegătorilor. Este modul de operare al PSD, corup oameni să îi voteze, oferindu-le în ultimele zile de campanie servicii, în cazul de față primarul efectuând personal săpături cu un mini-excavator pentru racordarea la o rețea de utilități pentru două gospodării. Cer PSD retragerea acestui candidat din competiția electorală, cer liderilor naționali ai PSD să se delimiteze de felul acesta de politică pe care PSD Argeș o practică de 34 de ani. Cer argeșenilor să voteze pentru dezvoltarea județului, pentru soluții articulate,  a declarat Radu Perianu.

 

 

Liviu Eugen Poșircă: „De 2 ani șanțurile din Vulturești sunt curățate de mâinile mele”

Am vorbit și cu primarul de la Vulturești, Liviu Eugen Poșircă, acesta precizând că este nevinovat și povestind cum au decurs lucrurile:

”Da. Aceeași persoană care mă reclamă… Niște cetățeni, care sunt plecați în Irlanda din anul 2002, au venit acasă, în țară, în urmă cu circa două săptămâni la înmormântarea tatălui. M-au rugat să-i rezolv și pe ei să se lege la canalizare, pentru că taxa o aveau plătită din 2001, și au făcut cererea. Acum, luni, după program, m-am urcat pe miniexcavator, că asta fac de 2 ani…

Nu este nicio campanie electorală ori coruperea alegătorilor. Vă mai spun că chiar persoana care mi-a cerut ajutorul i-a spus celei care a sesizat 112 că n-are nicio treabă cu alegerile pentru că el oricum fusese plecat din 2002 din țară. Revenind, vă mai spuneam că atunci când m-a văzut unul dintre vecini pe miniexcavator mi-a zis și el să-l ajut. S-a dus, și-a plătit taxa, și astfel i-am ajutat pe amândoi să se lege. Prima sesizare a fost luni după program și a doua sesizare la 112 a fost marți. Eu sunt nevinovat. Vă spun că eu nu am angajat pe buldoexcavator pentru că nu stă nimeni pe salariu de la noi, ci se duce în privat unde câștigă mult mai mult. De 2 ani șanțurile din Vulturești sunt curățate de mâinile mele.”

De asemenea, acesta ne-a explicat că cea care a făcut sesizarea este contracandidat la Primăria Vulturești.

Poliția Argeș face cercetări

Polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, de către o persoană având calitatea de candidat la primăria unei localități, că l-a văzut pe primarul în funcție, efectuând personal săpături cu un miniexcavator, pentru racordarea la o rețea de utilități, considerând că în acest fel se încalcă prevederile referitoare la desfășurarea campaniei electorale.

Din primele verificări a rezultat că persoana în cauză utiliza un utilaj, cu care efectua lucrări pentru racordarea la rețeaua de canalizare, pentru două gospodării. De asemenea a rezultat că proprietarii ambelor imobile ar fi depus în prealabil, la primăria localității, solicitare scrisă și ar fi achitat taxa pentru aceste servicii.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 386 din Codul Penal, privind săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor, în care cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, transmite IPJ Argeș.

 

Sursa foto: primaria-vulturesti.ro, universulargesean.ro

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Cât au plătit piteștenii la căldură? Vezi  ce se va întâmpla cu prețul la energie termică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Irlanda | Radu Perianu | Vulturești

Ultimele articole