Scăpăm de conturile false de pe social media!

de | 14.06.2022 15:21 | Știri, Lifestyle, Național

Conform unui cod de practică al Uniunii Europene, care tocmai ce a fost actualizat, mai multe companii online precum Google, Twitter sau Facebook, vor fi nevoie să oprească conturile false de pe platformele lor. În caz contrar, acestea vor risca amenzi mari.

Joi urmează să fie publicat codul de practică actualizat de către Comisia Europeană. Acesta are scopul de a înlătura dezinformarea, ca parte a combaterii ştirilor false.

Acesta a fot introdus încă din 2018, însă de acum, are ca scop responsabilitatea împărţită între autorităţile de reglementare şi semnatari.

Codul actualizat arată exemple de comportament manipulator, precum deepfakes, dar și conturi false, pe care semnatarii vor trebui să le abordeze.

Semnatarii relevanţi vor adopta, consolida şi implementa politici clare cu privire la comportamentele şi practicile manipulative nepermise asupra serviciilor lor, pe baza celor mai recente dovezi privind comportamentele şi tacticile, tehnicile şi procedurile (TTP) folosite de actori rău intenţionaţi”, se prezintă în document.

Deepfake-urile sunt falsuri care au fost create prin tehnici informatice care au declanşat o alarmă în întreaga lume. Cel mai grav este atunci când ele sunt utilizate într-un context politic.

Codul, cunoscut și sub numele de Digital Service Act (DSA), acesta a fost agreat deja în 27 de țări de ţări la începutul acestui an.

Amenzile pot ajunge până la 6% din cifra de afaceri globală, pentru companiile care nu își îndeplinesc obligațiile. După ce acestea au aderat la cod, au la dispoziție șase luni pentru a-și pune în aplicare măsurile.

De asemenea, va trebui să se ia măsuri și în legătură cu publicitatea care este făcută ân scopul manipulării și dezinformării.

DSA oferă o coloană vertebrală legală a Codului de practici împotriva dezinformării – inclusiv sancţiuni disuasive grele”, a declarat comisarul pentru industrie Thierry Breton, care conduce campania UE împotriva dezinformarii, într-un comunicat, pentru Reuters.

Susra Foto DrGolea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

În premieră! Pasajul Unirii va dispune de semnal GSM și sistem de ventilație pentru extragerea noxelor!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole