Schimbare neașteptată la Dacia! Cine va prelua o parte din companie

de | 20.01.2023 09:45 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean, Mioveni

Schimbare neașteptată la Dacia! Cine va prelua o parte din companie

Schimbare neașteptată la Dacia! Compania Renault și chinezii de la Geely Automobile Holdings ar urma să finalizeze un acord pentru a aduce o firmă care aparține arabilor ca investitor și partener.

Potrivit Ziarului Financiar, Saudi Aramco ar putea prelua o participaţie de până la 20% într-o companie de tehnologie a trenurilor de propulsie Geely-Renault.

Un raport publicat de Reuters și preluat de Biziday arată că francezii ar rămâne asociați minoritari în acest segment, însă va controla producția de automobile din România.

Astfel, Aramco, producătorul de petrol din Arabia Saudită (deținut de stat) va primi 20% din conglomeratul care fabrică motoare pe benzină și hibride. Renault și Geely ar diminua la câte 40% participația la entitatea care va deține Renault Mécanique Roumanie (uzinele de motoare și cutii de viteză), dar și centrele de cercetare, proiectare și testare de la București și de la Titu.

Investiţia Aramco ar urma să fie utilizată pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiilor de decarbonizare pentru motoarele pe benzină.

De asemenea, Aramco ar contribui la cercetarea şi dezvoltarea tehnologiilor de propulsie, în special a soluţiilor de combustibil sintetic şi a tehnologiilor de hidrogen de ultimă generaţie”, se arată în documentul publicat de Reuters.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DACIA e în top! Scoate mașini pe bandă rulantă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: