Schimbări pentru şoferii cu permis categoria B

de | 16.06.2023 23:46 | Știri, Eveniment, Național

A fost adoptată o propunere legislativă prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete.

Camera Deputaților a votat marţi, 13 iunie, un proiect de lege care modifică legislația rutieră, astfel încât șoferii care posedă permis auto categoria B să poată conduce motociclete de 125 centimetri cubi, dacă acestea au cutie de viteze automată, relatează avocat.net

Noua prevedere este valabilă pentru cei care au vârsta de cel puțin 24 de ani și o vechime a categoriei de cel puțin trei ani.

O altă condiție este dovedirea faptului că au terminat „10 ore de pregătire practică în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”.

Azi a fost votată în unanimitate o lege care va ajuta mult la descongestionarea traficului în orașele mari, va facilita naveta din jurul orașelor și, de ce nu, va ajuta mulți șoferi de mașină să descopere bucuria mersului pe două roți.
Ce se schimbă – dacă ai 24 de ani, permis de categoria B de 3 ani, faci 10 ore de practică cu o școală moto atunci poți să conduci un scuter de 125 cmc”, a scris Ionuț Moșteanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Șoferii care îndeplinesc aceste condiții vor putea conduce motociclete de 125 cmc care au o putere maximă de 11kW (14.75 cai putere), cutie automată.

Proiectul de lege urmează să meargă la promulgare și va intra în vigoare la trei zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

Astfel, șoferii români care dețin permis de categoria B vor putea conduce şi motociclete, fără să mai dea examen.

sursă foto monden.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mașină cuprinsă de flăcări lângă o benzinărie din Capitală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: