anchetaonline.ro

Scumpiri în lanț! Prețul pâinii este mai mare cu 25,2%

de | 19.09.2022 21:46 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Scumpirile se țin lanț, în toată lumea, în special din cauza războiului din Ucraina. Alimentele care au înregistrat cele mai mari creșteri ale prețurilor sunt pâinea, legumele și carnea.

De asemenea, uleiurile și grăsimile de gătit sunt și ele mai scumpe.

Potrivit Eurostat, în România, pâinea este mai scumpă cu 25 la sută față de anul trecut, țara noastră ocupând locul 10 în rândul celor 27 de state ale UE, în privința creșterii prețului la pâine.

De asemenea, conform sursei citate, prețul pâinii în Uniunea Europeană a fost cu  18% mai mare decât în luna august 2021.

Aceasta este o creştere uriaşă comparativ cu luna august 2021, când preţul la pâine a fost, în medie, cu 3% mai mare decât în luna august 2020”, transmite Eurostat.

Cele mai mari creșteri în ceea ce privește prețul pâinii au fost  în Ungaria (cu un avans de 66% în luna august 2022 comparativ cu luna august 2021), urmată de Lituania (33%), Estonia şi Slovacia (ambele cu 32%). La polul opus, cele mai mici creşteri ale preţurilor pâinii au fost înregistrate în Franţa (8%), Luxemburg şi Ţările de Jos (ambele cu 10%).

Foto Adevarul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vine frigul în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Franţa | Lituania