Se anunță epidemie în România! Medicii trag semnal de alarmă!

de | 29.12.2022 08:44 | Știri, Eveniment, Național

Medicii trag un semnal de alarmă o dată cu cutele de pacienți care se prezintă zilnic la camera de gardă. Acest sezon infecțiilor respiratorii se poate transforma, în cel mai scurt timp, într-un val de infecții, acesta fiind doar începutul, potrivit antena3.ro.

Este vorba despre o întoarcere la normalitate. Este un sezon cu infecții respiratorii așa cum aveam înainte de pandemie. Ce avem în plus, în momentele acestea, sunt trei elemente. Avem și infecții cu SARS CoV 2 și sunt destul de multe cazuri, chiar dacă sunt forme ușoare. Circulația virusurilor în general, virusurile cu transmitere respiratorie, a fost redusă în cei trei ani și atunci clar că ne infectăm într-o mai mare măsură. Sistemul imunitar probabil că nu este la fel de echilibrat, pentru că mulți am trecut prin infecția cu SARS CoV 2”, a informat medicul infecționist, Adrian Marinescu, la Antena 3 CNN.

De asemenea, acesta explică cum este mult mai sigur să ne protejăm, decât să ne tratăm. El spune că este important să respectăm măsurile de prevenție și să se vaccineze antigripal și anti COVID 19.

Măsurile de prevenție cred că le știm cu toții, începând de la regulile de igienă, evitarea zonelor aglomerate, pentru cei vulnerabil să știți că masca este o modalitate de a proteja în momentele în care vorbim de spațiile închise, de mijloacele de transport.

Și sfatul meu ar fi, în momentul în care cineva are o simptomatologie acută, primul lucru pe care să îl facă este să se izoleze. Să nu meargă în colectivitate, să nu meargă la locul de muncă și noi ceilalți să ne ferim atunci când cineva are aceste simptome”, precizează acesta.

De asemenea, trebuie să ne așteptăm la o creștere majoră a numărului de pacienți. Vârful ar putea fi atins chiar în lunile ianuarie – februarie.

A nu se înțelege că sunt multe forme severe, cele mai multe sunt forme ușoare. Dar totuși trebuie să fim prudenți pentru că, dintre toți cei care se prezintă în gardă, de exemplu la Matei Balș, aproximativ 250 de prezentări în fiecare zi, asta înseamnă destul de mult pentru că în vârf de pandemie aveam 300, 10% sau 15% au nevoie să fie internați. Pentru că au forme medii sau forme care presupun complicații”.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A fost prelungită valabilitatea certificatelor digitale de vaccinare COVID-19 până la 30 iunie 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: