anchetaonline.ro

Se îmmulțesc accidentele cu trotinete electrice! Acțiune desfășurată de polițiștii argeșeni

de | 11.08.2022 19:25 | După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Știri

Joi, 11 august, în zona Expo Parc din municipiul Pitești a avut loc o acțiune informativ-educativă cu scopul prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați cei care folosesc trotinete electrice.

Activitatea a fost organizată de mâna Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, Primăria Pitești, Poliţia Locală Piteşti și reprezentanții firmei Bolt.

Oamenii legii au explicat persoanelor aflate pe trotinete electrice care sunt normele rutiere pe care trebuie să le respecte, oferindu-le tricouri cu elemente reflectorizante, inscripționate STOP JOC.START SIGURANȚĂ – Pe bicicletă sau pe trotinetă, respectă regulile de circulație!, care să le fie de folos în a fi vizibili pe timp de noapte.

actiune trotinete 2 - Se îmmulțesc accidentele cu trotinete electrice! Acțiune desfășurată de polițiștii argeșeni

Foto IPJ Argeș

De asemenea, reprezentanții firmei Bolt, le-au explicat regulile elementare de care trebuie să țină cont în utilizarea și, ulterior, parcarea corespunzătoare a acestor mijloace de transport.

actiune trotinete 3 - Se îmmulțesc accidentele cu trotinete electrice! Acțiune desfășurată de polițiștii argeșeni

Foto IPJ Argeș

Din luna mai până în luna august a acestui an au fost înregistrate opt evenimente rutiere în care au fost implicate trotinetele electrice. Dintre victime, o persoană a fost grav rănită, iar 6 oameni au suferit leziuni ușoare.

Trotinetele electrice sunt atât un mijloc de transport sustenabil şi prietenos cu mediul, cât şi un mod de a te bucura de călătoriile urbane pe distanţe scurte, de aceea Bolt investeşte constant în educarea utilizatorilor cu privire la siguranţa şi responsabilitatea folosirii lor. Susţinem toate oraşele care pun accent pe bunăstarea locuitorilor, pe dezvoltarea unor alternative de mobilitate verzi, care au rolul de a oferi cetăţenilor mai multe oportunităţi de mişcare în spaţiul public.”, a transmis Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești