Se schimbă preferințele românilor! Ce loc ocupă Dacia Spring în top

de | 12.04.2022 20:15 | Știri, Național

Românii au început să achiziționeze din ce în ce mai multe autoturisme Dacia Spring. Astfel, potrivit unui comunicat transmis de producător, auotuturismul Dacia Spring a ajuns la 5000 de unități vândute în România. Cel de-al 5000-lea proprietar a fost un client din București, precizează sursa citată.

Încă de la lansarea sa comercială, Dacia Spring s-a impus ca lider detașat al pieței vehiculelor electrice din România, ajungând să dețină aproape un sfert din vânzările acestui segment. 85% din clienții modelului au comandat ambele sisteme de alimentare disponibile opțional: cablul de 10A şi sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu”, se arată în comunicat.

În primele trei luni ale acestui an, Dacia Spring a fost pe primul loc în topul celor mai vândute autoturisme electrice:

  • Dacia Spring, cu 952 unităţi, model lansat în 2021
  • Tesla Model 3, 154 unităţi, cu o creştere de 18 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent
  • Hyundai Kona cu 146 unităţi, în creştere cu 595,2%
  • Volkswagen e-UP! cu 79 unităţi, în scădere cu -1,3%
  • Volkswagen ID3, 76 unităţi

La finalul lunii martie, la nivel european, se aflau în circulație aproape 40.000 de vehicule Dacia Spring, cele mai multe fiind înmatriculate în Franța (peste 18.000 de unităţi), Italia (6.700 de unităţi) şi Germania (5.100 de unităţi).

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh. Modelul dispune, în serie, de limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Foto: Dacia.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dacia Spring | Germania | Italia

Ultimele articole