Consilierii USR, după 1 an de mandat: suntem atenți la cheltuirea banilor publici

de | 12.04.2022 20:30 | Administrație, Pitești, Politic


USR are o bună reprezentare în consiliul municipal piteștean, cu șase reprezentanți, unul dintre aceștia fiind chiar viceprimarul Piteștiului. După primul an de mandat, consilierii USR și-au depus rapoartele de activitate pentru a asigura transparența promisă, dar și pentru a prezenta piteștenilor sinteza activității din primul legislativ din care fac parte, proiectele inițiate și susținute. Printre cele mai importante hotărâri de Consiliu Local ce poartă semnătura USR sunt:

▼ Deschiderea terenurilor de sport, decizie care vine în sprijinul copiilor și al tinerilor care pot face sport și în afara orelor de curs, într-un cadru sigur și nu printre mașini, în fața blocului.

▼ Transparență decizională. Prin această hotărâre se urmărește transparentizarea activității Primăriei Municipiului Pitești și a societăților din subordine, creându-se pe site-urile instituțiilor o secțiune specială prin care să fie aduse la cunoștință publicului date privind bugetul de venituri și cheltuieli, contractele în derulare, situația plăților, ocuparea funcțiilor publice și organigrama.

 

Vom fi în continuare reprezentanții dumneavoastră în Consiliul Local al Piteștiului, vom fi atenți la cheltuirea banului public și vom susține orice proiect de dezvoltare a orașului doar dacă este un proiect legal, transparent și care va aduce avantaje piteștenilor.”

 

Mihai Mihăilescu, viceprimar USR

Mihai mIhailescu USR

Mihai Mihăilescu este viceprimar al municipiului Pitești, iar pe agenda sa de lucru, în ultimul an,  au fost, cu prioritate, școlile și dezvoltarea armonioasă a municipiului. Întrebat care sunt  principalele inițiative dezvoltate și adoptate în 2021, acesta ne-a declarat:

» Am luat inițiativa pentru organizarea dezbaterilor publice privind noul plan urbanistic general (PUG), chiar dacă, conform legislației în vigoare, procedura dezbaterii publice pentru adoptarea PUG avusese loc în mandatul trecut.

Am considerat că acest proiect de importanță vitală pentru dezvoltarea Piteștiului necesită o dezbatere mult mai amplă, cu toți factorii implicați, astfel că am avut o primă dezbatere cu mediul de afaceri, o altă dezbatere cu arhitecții și dezvoltatorii imobiliari. În cursul ședințelor organizate în Consiliul Local am analizat fiecare propunere sau observație venită de la cetățeni ori de la mediul de afaceri.

» S-a organizat ședința informală pentru buget, unde am consultat, discutat și negociat alături de consilierii locali, apoi am avut dezbatere publică pe marginea bugetului local. Este prima dată când în Consiliul Local Pitești se organizează ședințe informale pe anumite teme, cum a fost cea pe buget, cea pe PUG sau ședința informală pe marginea unui proiect pe fonduri europene la SC Apă Canal 2000 SA.

» Am vizitat unitățile de învățământ din municipiu, constatând starea bazei materiale și didactice a acestor entități și am făcut propuneri de dotări și investiții pentru dezvoltarea și educația copiilor. În urma acestor vizite am întocmit o listă de reparații, ce vor fi prinse în bugetul destinat unităților de învățământ pe anul 2022.”, ne-a declarat viceprimarul Mihai Mihăilescu.

 

 Claudia-Violeta German, expert contabil      

claudia german USR 

Încă de la început am optat pentru a face parte din Comisia 4 – Comisia pentru învățământ, cultură, sănătate, sport, muncă și protecție socială, familie și protecția copilului, unde am susținut proiecte folositoare elevilor și copiilor noștri.

De atunci și până în prezent, am participat la toate ședințele ordinare și extraordinare care au avut loc și am încercat să-mi pun experiența profesională și de viață în slujba cetățenilor și a orașului nostru!

Am votat în cunoștință de cauză proiectele din fiecare ședință ce au fost puse pe ordinea de zi, iar pentru PUZ-urile și PUD-urile puse în discuție am efectuat vizite în teren, la locurile indicate, pentru a analiza oportunitatea lucrărilor urbanistice.

Am susținut echipa USR în toate demersurile sale, am luat cuvântul în ședințele de Consiliu Local și am fost coparticipant pentru implementarea HCL nr. 429/28.10.2021 privind desemnarea specialiștilor în comisia de soluționare a contestațiilor la concursul de proiecte de management organizat în vederea încredințării managementului Centrului Cultural al Municipiului Pitești.

Sunt, prin votul în Consiliul Local, membru în Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din Pitești, pentru: Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”; Școala Gimnazială „Traian”; Liceul Teoretic „Ion Barbu”; Liceul Teoretic„ Ion Cantacuzinoˮ.

Particip, alături de alți colegi, la ședințele de Consiliu de administrație care au loc în aceste instituții, pentru a asigura bunul mers al sistemului educațional.

Până la șfârșitul mandatului meu, mă angajez să dau în continuare tot ce am mai bun, pentru a vota tot ceea ce este în interesul cetățenilor și pentru o dezvoltare armonioasă a orașului  nostru, Pitești.”

Florin Plecanciuc, profesor

consilier Plecanciuc USR

De la începutul mandatului mi-am stabilit anumite direcții prioritare de a lucra și, astfel, mi-am aplecat atenția, cu precădere, asupra proiectelor legate de educație, sport, cultură, asistență socială. Am promis în campania electorală că dorim să aducem transparență  în administrația locală și asta am căutat să impun încă de la început în cadrul rolurilor pe care Consiliul Local mi le-a atribuit în Consiliile de administrație de la FC Argeș, Filarmonică sau de la unitățile de învățământ.

M-am implicat în comisiile de selectare și evaluare a structurilor sportive, a asociațiilor și fundațiilor în vederea acordării subvențiilor de la bugetul local și m-am asigurat că procesul se desfășoară conform regulamentelor.

În anul 2021, am fost coinițiator a șapte proiecte de HCL.

Sunt președintele Comisiei pentru învăţământ, cultură, sănătate, sport, muncă şi protecţie socială, familie şi protecţia copilului din cadrul Consiliului Local și îmi voi pune în continuare toată energia și priceperea pentru îmbunătățirea activității acestor domenii și nu numai.”

 Sebastian Nedelcu, inginer

Sebastian Nedelcu USR

Sunt membru în Comisia economico-financiară. Prin poziția ocupată în cadrul acestei comisii am încercat, alături de colegi, să negociem, să cerem și să obținem cele mai bune rezultate atât din punct de vedere economic, cât și în ceea ce privește implementarea pentru fiecare proiect. Fiecare proiect a fost studiat și verificat alături de proiectanți, dar și alături de responsabilii din cadrul administrației locale.

Am încercat, și cred că am reușit, ca în acest prim an de mandat să arăt alături de colegii din USR că votul în Consiliul Local nu va mai fi ca înainte doar o ridicare de mână la ordin fără măcar a ști ce conțin proiectele votate, ci va fi un vot discutat, argumentat.

Pentru prima dată după mulți ani, problemele orașului și ale locuitorilor, prin vocea mea și a colegilor, ajung să fie cunoscute de cei din administrație. Astfel, nu mai există scuza că nu am făcut pentru că nu am știut.”

 

 Ionuț Gherase, inginer

consilier gherase USR

 Am ales să fac pasul în politică și să mă implic pentru a schimba lucrurile în bine. Am onoarea să reprezint cetățenii orașului în care m-am născut și am crescut, dar și o responsabilitate imensă pe care o conștientizezi în momentul în care ajungi acolo.

De la învestirea mea în CL Pitești fac parte din Comisia de urbanism, în cadrul căreia dețin calitatea de secretar. În această comisie de specialitate ajung și sunt dezbătute/avizate proiectele de hotărâre din domeniul specific de activitate, dar și celelalte proiecte de pe ordinea de zi a ședințelor ordinare și extraordinare și de îndată.

Fac pare și din Comisia de circulație a municipiului Pitești, însă, dată fiind ora de desfășurare a acestei comisii, nu am putut participa decât la o singură ședință, unde am și spus problemele constatate atât personal, cât și ale cetățenilor.

Din data de 28 ianuarie 2022, sunt și membru în Adunarea Generală a Acționarilor la Termo Calor Confort SA. Am participat la două ședințe în care mi-am susținut punctul de vedere în ceea ce privește contorizarea individuală și investițiile în infrastructură, care este foarte veche, și pierderile destul de substanțiale.”

 Virgil Chivu, inginer

consilier CHivu USR

Intrarea în politică a fost pentru a schimba cu adevărat ceva în orașul Pitești. După insistențele de anul trecut pentru înființarea parcului industrial, anul acesta este prins în buget pentru studiul de fezabilitate.

Un proiect realist care se poate realiza este montarea de panouri solare pentru alimentarea cu apă caldă pe toate școlile și grădinițele.

Achiziționarea terenului din capătul străzii Petre Ispirescu care este o proprietate privată și nu poate fi asfaltat este un alt proiect pe care îl voi susține și voi face tot ce este posibil pentru a fi realizat.

Centrul orașului are nevoie de reorganizare, pentru aceasta vom organiza un concurs de proiecte pentru reamenajarea zonei centrale care să includă și piste de biciclete.

Înființarea pistelor de biciclete dedicate pe străzile cu sens unic Ion Minulescu, Carol Davila și Liviu Rebreanu. Ceea ce am agreat în momentul în care am votat să implementăm sensurile unice pe aceste străzi, și nu numai. Orașul are nevoie de proiecte bine realizate și orientate către nevoile cetățenilor.”


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bani pentru laboratoare de robotică și SmartLab în 3 școli piteștene

Bani pentru laboratoare de robotică și SmartLab în 3 școli piteștene

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 | Consiliul Local Pitești | Pitești

Ultimele articole