Putin spune că negocierile cu Ucraina sunt într-un punct mort

de | 12.04.2022 21:38 | Național, Știri

Vladimir Putin a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că negocierile de pace cu Ucraina au ajuns într-un „punct mort”. Liderul de la Kremlin a spus că Ucraina nu a respectat înțelegerile de la conferința de pace de la Istanbul și a promis că „nu va opri operațiunile militare” până când Rusia nu va avea succes.

De asemenea, a acuzat Kievul că zădărniceşte negocierile de pace prin solicitarea unor garanţii de securitate care să acopere toată Ucraina – inclusiv Crimeea şi Donbasul -, şi prin ceea ce preşedintele rus susţine a fi înscenări privind crime de război comise de trupele ruse, relatează Reuters şi CNN.

Acum, garanţiile de securitate sunt un lucru, iar chestiunile privind reglementarea relaţiilor asupra Crimeii, Sevastopolului şi Donbasului sunt scoase (de Ucraina) din sfera de aplicare a acestor acorduri. Aşadar, am revenit într-un punct mort″⁣, a declarat Vladimir Putin.

Putin a mai spus că rapoartele atrocităților din Bucha sunt „false” și le-a comparat cu informațiile „false” privind utilizarea de arme chimice în Siria de către regimul Assad.

Au existat provocări în Siria, când a fost plantată folosirea armelor chimice de către guvernul Assad. Apoi s-a dovedit că era fals, același fals este și la Bucha”, a susținut el.

 

Foto hotnews.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina | Vladimir Putin