Sebastian Marin, președintele Clubului Elevilor Liberali Argeș: ”Realitatea este că avem nevoie de mai multe femei în politică”

de | 18.07.2023 11:27 | Știri, Județean, Național, Politic

Echipa tinerilor din Argeș, participantă la evenimentului ”Parlamentar pentru o zi”, au propus cel mai bun proiect legislativ intitulat ”Cote de gen egale pe listele electorale”.

Cu prilejul desfășurării celei de-a cincea ediții a evenimentului ”Parlamentar pentru o zi”, peste 100 de elevi și studenți din țară și-au petrecut ziua în Parlamentul României pentru a descoperi viața de parlamentar, cum se poate elabora o lege și care sunt etapele procesului legislativ. Tinerii ”parlamentari” pentru o zi au elaborat proiecte legislative, în urma cărora a avut loc un concurs. Proiectul învingător intitulat ”Cote de gen egale pe listele electorale” a fost cel al echipei CEL Argeș, prezentat de liderul acesteia Sebastian Marin, arată cei de lșa PNL Argeș în comunicatul transmis.

“Proiectul nostru legislativ nu doar că este important, este esențial pentru România la care cu toții visăm, o Românie dezvoltată, o Românie a viitorului și nu a trecutului!

Acesta presupune modificarea Legii nr. 208/2015 privind desfășurarea alegerilor parlamentare. Ne dorim cote egale de reprezentare atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pe listele electorale ale partidelor. În prezenta legislatură din 466 de parlamentari, doar 17% sunt femei, în scădere cu 2% față de legislatura precedentă, ceea ce este un lucru tragic”, a spus președintele CEL Argeș.

 De ce avem nevoie de această propunere legislativă?

“Pentru că femeile s-au dovedit a fi mult mai competente decât bărbații. Un bărbat nu poate să facă o lege pentru femei mai bună decât o femeie, deoarece nu se află în corpul acesteia. Parlamentarii femei s-au dovedit mai eficienți la realizarea inițiativelor legislative în domenii precum: sănătate, educație, muncă, familie și protecție socială etc. În alte state europene se poate, și în Republica Moldova s-a putut mai bine decât la noi, întrucât aceștia au 33,33% parlamentai de sex feminin. La noi de ce să nu se poată? Astfel de inițiative a avut și ministrul Justiției, doamna Alina Gorghiu, fapt care mă face să cred că lucrurile o vor lua într-o direcție bună”, a conchis președintele CEL Argeș, potrivit sursei citate.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Liberalii din Curtea de Argeș au strâns peste 2.000 de semnături pentru stimulentul acordat nou-născuților

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș