Ce secții va avea? Cristian Gentea, despre noul Spital Municipal Pitești

de | 26.09.2024 13:50 | Pitești, Administrație

Conducerea administrației locale din Pitești a venit cu ultimele noutăți referitoare la stadiul avizelor de la Ministerul Sănătății referitoare la proiectul Spitalului Municipal. Astfel, Cristian Gentea a explicat că din câte știe, rezultatul va fi dat la sfârșitul acestei săptămâni și vă asigur că va fi favorabil. În speță, este vorba de unele avize pe care propiectul spitalului trebuie să le obțină pentru a putea beneficia de finanțare în cadrul unui program national.

Viceprimarul Gelu Tofan a reamintit că în ultima ședință din luna august de CL a intrat actualizarea SF-ului și asta pentru că între timp, pentru realizarea proiectului noului spital, s-a încheiat un acord între Primărie, Consiliul Județean Argeș și Spitalul Județean de Urgență Pitești. Vă reamintim că parteneriatul are în vedere depunerea spre finanțare, în cadrul Programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești, a proiectului Spitalului Municipal. Ulterior s-a mers cu SF-ul la Ministerul Sănătății spre verificare pentru că doar proiectele care primesc acest aviz vor avea șanse la finanțare. ”Pe 30 august Primăria Pitești a depus documentația la Ministerul Sănătății, de solicitare a avizului pentru acest spital. Vă va spune dl primar și ce rezultate are această solicitare”, a punctat Gelu Tofan.

”Referitor la ultimele modificări la SF, ei bine termeul de implementare a rămas 36 de luni, iar numărul de paturi a fost modificat la 212. Au rămas în principiu aceleași secții: psihiatrie – 61 de paturi, boli infecțioase adulți și copii – 78 paturi (dintre care 6 paturi terapie acuta și 24 pentru însoțitori), oftalmologie – 17 paturi, compartiment reumatologie – 15 paturi, compartiment endocrinologie 8 paturi, compartiment dermatologie – 5 paturi, compartiment recuperare medicină neurologică și ortopedie – traumatologi – 8 paturi, centrul de hemodializă cu 10 posturi și centrul de sănătate mintală cu 80 de locuri. În clădirea propusă va funcționa și laboratorul de recuperare medicină fizică și balneologie cu baza de tratament. Noi am început demersurile pentru obținerea avizelor. Suntem în grafic”, a mai punctat viceprimarul Gelu Tofan.

”Spitalul Pitești a intrat în evaluare în această săptămână. Ați văzut săptămâna trecută că dl ministru a vorbit de primele 7 spitale aprobate și nu eram printre ele, dar ne-am interest și nu intrasem în evaluare. Rezultatul, din câte știu, va fi dat la sfârșitul acestei săptămâni și, vă asigur, că va fi favorabil”, a punctat primarul Cristian Gentea în intervenția avută pe tema Spitalului Pitești, în cadrul conferinței de presă.

Foto descriptiv. Sursă foto: pexels.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Emma de la Zu și Tavi Colen vin la”Toamna piteșteană”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole