În sectorul creşterii animalelor. Fermierii pot depune până la sfârșitul lunii cererile pentru acordarea ajutorului de stat

de | 11.07.2023 17:53 | Economic, Național, Știri

Fermierii pot depune cererile inițiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor până la finalul lunii în curs. Pe de altă parte fermierii care au depus cereri de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2023 pentru a primi ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor au motiv de bucurie pentru că au început să primească banii.

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că a efectuat plăți aferente măsurii de sprijin care se acordă producătorilor agricoli din sectorul cereale, în conformitate cu prevederile HG nr. 352/2023, suma autorizată la plată fiind de 99,23 milioane de lei pentru un număr de 7.577 de beneficiari.

Plăți efectuate pentru luna aprilie

Cererile pentru acordarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor se depun la Centrele judeţene APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului. ”Am primit cereri inițiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, demers ce va continua până la 31 iulie 2023, inclusiv, precum și cererile celor interesați de rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină aferente trimestrului II 2023.

Am efectuat plăți aferente ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2023, suma autorizată la plată fiind de 1,34 milioane de lei”, arată cei de la APIA.

Foto descriptiv. Sursă foto: cultivaprofitabil.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Crește valoarea tichetelor de masă din această vară! Ce a decis Guvernul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole