Fostul şef al SRI Piteşti – candidatul PSD la Primăria Rucăr

de | 24.04.2024 20:15 | Din ediția tipărită, Importante, Politic, Rural

Desemnarea lui Marian-Dumitru Boncoi pentru funcţia de primar al comunei Rucăr i-a luat prin surprindere pe mulţi. În momentul în care retragerea primarului Ionel Dulamă, din motive de sănătate, a devenit o certitudine, majoritatea se aştepta ca viceprimarul în funcţie, tot din PSD, să fie promovat la statutul de candidat al partidului, când, pe neaşteptate, a apărut în cărţi Marian-Dumitru Boncoi, un personaj care până acum nu a mai făcut politică – şi nici nu prea avea cum, dat fiind jobul extrem de sensibil pe care l-a prestat în ultimii ani: acesta a lucrat în Serviciul Român de Informaţii şi, mai mult decât atât, în ultimii cinci ani, a coordonat activitatea structurii din Argeş a SRI.

La începutul lunii aprilie, Ionel Dulamă şi-a anunţat public retragerea din cursa pentru funcţia de primar al comunei Rucăr, pe care a ocupat-o vreme de 16 ani:

Ne aflăm în pragul campaniei electorale pentru alegerile locale şi cele europarlamentare, care vor avea loc în data de 9 iunie 2024. De asemenea, anul acesta se va finaliza mandatul meu de primar al comunei Rucăr. Acum am obligaţia morală să mulţumesc tuturor celor care, prin votul exprimat, mi-au acordat onoarea de a fi în fruntea localităţii noastre pentru o perioadă de 16 ani.

La jumătatea acestui ultim mandat, respectiv în vara anului 2022, am primit, venind ca un trăsnet, un diagnostic ce mi-a schimbat complet viaţa. După două intervenţii chirurgicale şi alte proceduri specifice, am reuşit să revin în funcţie, pentru a-mi îndeplini atribuţiile până la capăt. Revenirea mea a fost posibilă prin puterea lui Dumnezeu, care mi-a trimis în ajutor medici pricepuţi şi devotaţi meseriei, prieteni, colaboratori, colegi, oameni credincioşi, rude, membri ai familiei, consăteni sau simpli cetăţeni cu suflet mare, faţă de care am numai sentimente de stimă şi recunoştinţă.

Pentru motive care ţin exclusiv de sănătatea mea am decis ca, la alegerile din acest an, să nu mai candidez pentru funcţia de primar, dar să rămân loial echipei care m-a susţinut şi a fost alături de mine în toţi aceşti ani, conform principiilor comune pe care le avem.”– a scris primarul Ionel Dulamă în urmă cu aproximativ două săptămâni pe pagina sa de socializare.

Acela a fost şi momentul în care, oficial, acesta a predat ştafeta viitorului candidat al PSD la Rucăr, pe care Ionel Dulamă declară deschis că îl susţine: Marian-Dumitru Boncoi.

► Noul candidat a condus SRI Piteşti aproape cinci ani

Dar cine este Marian-Dumitru Boncoi? Nimeni altul decât fostul şef al Agenţiei Piteşti a SRI. Începând cu 1 septembrie 2019, SRI s-a reorganizat în format regional. Astfel, s-a renunţat la organizarea judeţeană a unităţilor teritoriale, înfiinţându-se 11 direcții regionale de informații (DRI) cu competențe legale pe zona mai multor județe. Conform actualei organizări a SRI, Agenţia Piteşti se subordonează Direcţiei Regionale de Informaţii Muntenia, structură regională cu sediul la Ploieşti, cu competenţe în judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Teleorman.

Încă de la momentul reorganizării, Agenţia Piteşti a fost coordonată de colonelul Marian Boncoi, rucăreanul care acum are 50 de ani şi care s-a pensionat din structurile SRI. Liber de contract, lui Marian-Dumitru Boncoi i s-a propus să candideze la funcţia de primar al comunei Rucăr, comuna sa natală.

► Este ginerele fostului preşedinte al PSD Rucăr

Deşi nu a fost niciodată membru de partid până anul acesta, Marian Boncoi are totuşi ceva legături indirecte cu PSD, în sensul în care socrul său, regretatul Mircea Avram, ex-directorul Băncii Cooperatiste „Piatra Craiului”, a condus organizaţia PSD Rucăr şi a fost viceprimarul comunei Rucăr pe vremea când localitatea era controlată de celebrul Titi Flocea (Dumitru Ghica).

Marian-Dumitru Boncoi a fost lansat oficial săptămâna trecută candidat al PSD la funcţia de primar al comunei Rucăr. Cu acest prilej, acesta s-a prezentat în faţa alegătorilor, dar şi a noilor săi colegi de partid, pentru că trebuie să reamintim faptul că Boncoi s-a înrolat recent în PSD.

lansare Boncoi Rucar

Afirm cu mândrie că sunt absolvent al școlii rucărene și muscelene, mi-am început activitatea ca inginer la SC Montana SA și, ulterior, am continuat activitatea pentru apărarea legitimă a interesului național” – a spus Marian Boncoi, făcând aluzie, discret, la instituţia pentru care a lucrat în ultima perioadă.

► Deviza lui Marian Boncoi: „Totul pentru Rucăr, nimic pentru mine!”

În discursul rostit cu prilejul lansării de la Rucăr, fostul şef al Agenţiei Piteşti a SRI a vorbit în linii mari despre proiectele sale pentru comuna natală, axate pe dezvoltarea turismului şi a învăţământului.

Integritatea și ducerea la îndeplinire a sarcinilor asumate mă caracterizează. Deviza «Totul pentru Rucăr, nimic pentru mine!» va fi clar implementată în administraţia rucăreană, atât la nivelul funcţiei de primar, cât şi de consilier local.

Mi-am depus candidatura la funcţia de primar al comunei Rucăr la solicitarea consătenilor, din necesitatea de a aduce la nivelul comunităţii starea de normalitate, de responsabilitate şi integritate, deoarece puterea stă în demonstraţie. Vreau să am şansa de a transforma pitoreasca noastră comună într-un pol turistic, demn de vizitat, în care oamenii să fie mândri că îşi oferă ospitalitatea şi produsele tradiţionale specifice zonei.

Îmi doresc ca fiecare familie să aibă ocazia să îşi crească copiii într-un mediu sănătos, tinerii să aibă şansa să studieze în şcoli moderne, dotate corespunzător unei bune desfășurări a actului educaţional. Noi împreună putem reuşi, împreună şi dând dovadă de profesionalism, implicare, simţ civic şi determinare.

Sunt un om realizat din toate punctele de vedere: familial, profesional, social. Toată atenția mea o voi focaliza în a ridica comuna Rucăr la standardele bine meritate.” – a declarat Marian-Dumitru Boncoi.

► Susţinere puternică din partea actualului primar

Un atu important al lui Marian Boncoi în bătălia pentru Rucăr îl reprezintă susţinerea de care se bucură din partea actualului primar, care s-a poziţionat de-a dreapta actualului candidat al PSD la Primăria Rucăr, însoţindu-l la toate acţiunile la care acesta a participat în ultimele săptămâni:

Îmi exprim toată aprecierea și susținerea pentru candidatul PSD la funcția de primar al comunei Rucăr, Marian-Dumitru Boncoi. Sunt convins că dumnealui va implementa toate proiectele utile pentru comunitate pe care le-am iniţiat pentru cetăţenii comunei Rucăr. Vor fi lansate și proiecte noi cu impact benefic asupra localităţii noastre. Facem echipă pentru rucăreni!”, a declarat primarul Ionel Dulamă.

marian dumitru boncoi minzina dulama rucar

La evenimentul de lansare de la Rucăr, au fost prezente numeroase nume din conducerea PSD Argeş, deputaţi şi senatori, în frunte cu preşedintele Ion Mînzînă:

În primul rând, țin să îi mulțumesc domnului Ionel Dulamă pentru ceea ce a făcut ca primar al localității! Chiar a transformat Rucărul! Îi doresc multă sănătate și am convingerea că Marian-Dumitru Boncoi va beneficia de toată priceperea și susținerea sa. Cu domnia-sa primar, Rucărul va continua pe drumul dezvoltării și al modernizării și va beneficia de tot sprijinul nostru!”, a declarat Ion Mînzînă.

Marian-Dumitru Boncoi nu a lipsit la finalul săptămânii trecute nici de la evenimentul de lansare a candidaţilor PSD la alegerile locale din judeţul Argeş, care a avut loc la Ramada Piteşti, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu.

Boncoi si dulama rucar

Astfel, încet-încet, fostul şef SRI, altădată extrem de discret şi cu apariţii publice numărate pe degete, se familiarizează cu noul statut, care îi impune o deschidere şi o transparenţă cu care nu a fost obişnuit până acum, dar pe care o funcţie publică precum aceea de primar le impune.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Transporturi de lemne din pădurile Argeşului – pe harta clonelor din SUMAL

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Mînzînă | Ionel Dulamă | Marian-Dumitru Boncoi | PSD Argeș | Rucăr | SRI

Ultimele articole