Șefa Psihiatriei de la Județean a mai primit încă o lună de arest

de | 01.04.2024 19:38 | Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle, Pitești

▼ Doctoriţa Ştefanache ar putea petrece Paștele după gratii!

Medicul Ramona Ştefanache, şefa secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti care a fost arestată la începutul lunii martie pentru acuzaţii de corupţie, a avut parte săptămâna trecută de o nouă veste proastă din partea magistraţilor. Tribunalul Argeş a admis vineri, 29 martie, propunerea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă a medicului psihiatru cu încă 30 de zile.

Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş […] Prelungeşte măsura arestării preventive dispuse faţă de inculpata Ştefanache Ileana-Ramona, în prezent aflată în stare de arest preventiv la IPJ Argeş, […] pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.04.2024 şi până la data de 06.05.2024, inclusiv.” – se arată în decizia instanţei, care, nefiind definitivă, a fost contestată de medicul psihiatru în aceeaşi zi.

În cazul în care contestaţia va fi respinsă, Ramona Ştefanache va rămâne după gratii până după Paşte.

Dr. Ramona Ştefanache a fost arestată chiar de Ziua Femeii, fiind acuzată că, „în perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul SJU Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale” – după cum se arată în comunicatul transmis de anchetatorii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Harta şpăgilor în spitalele din Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: