Semnarea și începerea Contractului de Lucrări CL8 – „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Topoloveni, Bradu, Căteasca și Albota”

de | 19.04.2024 10:25 | Județean, Administrație

apa canal comunicat

apa canal comunicat

Semnarea și începerea Contractului de Lucrări CL8 – „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Topoloveni, Bradu, Căteasca și Albota”

Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PDD) reprezintă documentul de programare a Fondurilor Structurale și de Coeziune, care stabilește strategia de alocare a fondurilor europene, în vederea dezvoltării sectorului de mediu în România, în perioada 2021-2027.

PDD se bazează pe obiectivele și prioritățile politicilor de mediu și de dezvoltare a infrastructurii ale Uniunii Europene, reflectând atât obligațiile internaționale ale României, cât și interesele specifice naționale. Obiectivul specific îl reprezintă promovarea accesului la apă și o gospodărire sustenabilă a apelor.

APĂ CANAL 2000 S.A. Pitești pregătește “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş, în perioada 2021-2027” pentru finanțarea acestuia în cadrul Priorității 1 – Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată și tranziția la o  economie circulară, Obiectivul Specific RSO2.5 – Promovarea accesului la apă şi gospodărire sustenabilă a apelor, din cadrul Programului Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Proiectul constă în investiții pentru tratarea, distribuția apei și dezvoltarea facilităților de colectarea și epurare a apelor uzate care se vor implementa în zonele urbane și rurale din aria de proiect, ce vor avea drept rezultat dezvoltarea generală a infrastructurii apei și apei uzate în județul Argeș și conformarea cu prevederile directivelor UE relevante.

Contractul de lucrări CL8 – ”Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Topoloveni, Bradu, Căteasca și Albota” a fost semnat și atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, Asocierii HYATT DEVELOPMENT 2011 – Lider de asociere și ENERGOMONTAJ GRUP S.R.L.. Valoarea contractului este de 55.624.250,45 lei, exclusiv TVA. Durata de execuție a contractului va fi de 12 luni, începând cu data de 17.04.2024, cu o perioadă de garanție de 36 luni.

În cadrul contractului de lucrări CL8 se vor realiza următoarele investiții:

– reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție în orașul Topoloveni:

  • conducte noi de distribuție a apei potabile cu o lungime de aprox. 8,3 km (inclusiv cămine de vane, hidranți);
  • conducte de distribuție a apei potabile propuse pentru înlocuire cu o lungime de 1,2 km (inclusiv cămine de vane, hidranți).

– reabilitarea conductei magistrale de distribuție (aducțiune) în comuna Bradu:

  • conducta magistrală de distribuție propusă pentru înlocuire cu o lungime de aprox. 1,8 km;
  • conducte de racordare a rețelelor de distribuție existente la noua conductă magistrală de distribuție cu o lungime de aprox. 101 m.

– extinderea rețelei de distribuție în comuna Căteasca:

  • conducte noi de distribuție a apei potabile cu o lungime de aprox. 0,5 km;

– extinderea rețelei de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în orașul Topoloveni:

  • conducte noi de canalizare cu o lungime de aprox. 7,3 km;
  • 6 stații noi de pompare apă uzată și conductele de refulare aferente cu o lungime de aprox. 2 km.

– reabilitare rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în comuna Bradu:

  • conducte de canalizare propuse pentru înlocuire cu o lungime de aprox. 9,1 km;
  • o stație nouă de pompare apă uzată și conducta de refulare aferentă cu o lungime de aprox. 504 m.

– extindere rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în comuna Albota:

  • conducte noi de canalizare cu o lungime de aprox. 25,3 km;
  • 10 stații noi de pompare apă uzată și conductele de refulare aferente cu o lungime de aprox. 3,7 km.

Proiect propus la co-finanţare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

 

Apă Canal 2000 SA Piteşti

Calea Craiovei, nr. 38, etaj 3, Piteşti

Tel/Fax: 0248 210 148

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000

Ultimele articole