Senatorul Dănuț Bica: „Depozitele de gaze sunt pline!”

de | 24.10.2023 12:20 | Politic, Național

Senatorul Dănuț Bica precizează că România are suficient gaz în depozitele naționale pentru acoperirea necesarului intern din iarna care vine.

Acesta amintește faptul că în urmă cu câteva zile, ministrul PNL al Energiei, Sebastian Burduja a anunțat că a fost depășită deja rezerva tehnică a capacităților de stocare. Gazele puse deoparte până în prezent și producția din timpul sezonului rece fiind  suficiente pentru a depăși iarna fără importuri.
Dănuț Bica mai subliniază faptul că România are posibilitatea importurilor din Azerbaidjan, opțiune securizată deja,
Într-un scenariu moderat, România nu va avea niciun fel de problemă, având inclusiv posibilitatea de a susține Republica Moldova, dacă ni se va solicita sprijinul. Gradul de umplere este astăzi de 100,6% din rezerva tehnică disponibilă la nivelul capacităților de stocare.
Avem cu 417 milioane metri cubi mai mult față de perioada similară a anului trecut. Deci, cu ceea ce vom mai produce în sezonul rece – chiar dacă e o producție mai mică din rațiuni tehnice – cu ceea ce avem înmagazinat, ar trebui să trecem fără să apelăm la importuri peste această iarnă”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit senatorului Dănuț Bica. 
Foto: Facebook Bica Danut

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica