Senatorul PNL Dănuț Bica solicită modernizarea „drumului capitalelorˮ

de | 26.09.2022 14:49 | Știri, Județean, Național, Politic

Municipiile Câmpulung, Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea sunt legate prin drumul național 73C, care traversează 11 localități pe acest tronson de peste 69 km din zona de nord a județelor Argeș și Vâlcea.

Artera rutieră, supranumită și „drumul celor 3 capitale”, a fost dată în folosință în 1986, iar în prezent este într-o stare tehnică deplorabilă, fiind necesare lucrări urgente de reabilitare și modernizare, în condițiile în care este catalogată a fi unul dintre cele mai proaste drumuri naționale din România.

Senatorul liberal Dănuț Bica a anunțat încă din mandatul din Camera Deputaților că va milita pentru alocarea de fonduri în vederea reparării drumului și exploatarea turistică a acestor zone. În acest sens, a venit cu o nouă întrebare adresată ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, ce are în prim-plan această temă.

 

Restricțiile de circulație sunt evenimente la ordinea zilei, promisiuni de remediere a situației s-au făcut periodic de către persoanele cu funcții de responsabilitate în domeniu, dar totul a rămas la nivel declarativ și starea de degradare a carosabilului se accentuează continuu.

 

În consecință, având în vedere importanța deosebită pe care o are DN73C pentru dezvoltarea economică a județelor Argeș și Vâlcea, mai ales în ceea ce privește valorificarea potențialului turistic extrem de generos din zonă, vă rog ca, în completare la răspunsurile formulate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii la întrebările mele pe aceeași temă din ultimii 6 ani, să-mi comunicați care este strategia actualizată a Ministerului cu privire la reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv de infrastructură rutieră, din ce motive executarea lucrărilor aferente a fost amânată atât de mult timp și care sunt termenele preconizate pentru finalizarea lor.”, se arată în textul întrebării adresate ministrului Transporturilor de către senatorul Dănuț Bica.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Camera Deputaților | Dănuț Bica | DN73C | Ministerul Transporturilor | PNL | Râmnicu Vâlcea