Gamă de servicii acordate pacienților oncologici la Spitalul Mioveni

de | 22.02.2024 10:25 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Mioveni

De anul trecut, Spitalul Orășenesc Mioveni a adăugat în ambulatoriul său și un cabinet de oncologie medicală, care vine în sprijinul pacienților ce suferă de această afecțiune.

În cadrul acestuia sunt asigurate următoarele servicii:

▼ monitorizarea pacienților cu diverse afecțiuni oncologice;

▼examinarea periodică;

▼ eliberarea de concedii medicale;

▼ eliberarea de bilete de trimitere pentru investigații imagistice superioare cum ar fi RMN, CT, scintigrafie osoasă;

▼precum și eliberarea de referate pentru PET /CT conform criteriilor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de încadrare a bolnavilor oncologici în această indicație.

De asemenea, se poate asigura eliberarea lunară de rețete compensate pentru moleculele încadrate în programul național de oncologie, cu eliberare în circuit extern, ca de exemplu molecule de ultimă generație utilizate în mai multe tipuri de cancer, respectiv mamar, de prostată, renal, hepatocarcinom și chiar unele tipuri de cancer pulmonar, în conformitate cu criteriile de eligibilitate pentru aceste terapii oncologice inovative.

Conducerea unității spitalicești dorește să ofere pacienților oncologici servicii medicale de calitate prin asigurarea unui tratament de specialitate bazat pe recomandările ghidurilor terapeutice aflate în vigoare și o monitorizare atentă și susținută a evoluției bolii sub aceste tratamente.”, mai arată reprezentanții Spitalului Mioveni.

Consultațiile se pot efectua gratuit în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, după următorul program:

  • Marți: 16.00 – 21.00;
  • Vineri: 08:00 – 20:00

Detalii și programări la numărul de telefon: 0372.791.212.

Cameră de administrare a citostaticelor, implantată subcutanat, pentru o terapie fără durere

De asemenea, pacienții cu afecțiuni oncologice care urmează un tratament chimioterapeutic pot beneficia, la Spitalul Orășenesc Mioveni, de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice. Acest dispozitiv permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă a tratamentului, evitându-se înțepăturile multiple, care duc la distrugerea și sclerozarea venelor și apariția complicațiilor specifice. Mai mult, camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor, administrarea substanței de contrast, a antibioticelor sau a altor substanțe perfuzabile. Intervenția de implantare durează aproximativ 50 de minute, după care pacientului i se face un examen radiologic de control, iar a doua zi poate pleca acasă. După finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie făcută sub anestezie locală.

Atât dispozitivul, cât și implantarea acestuia sunt complet gratuite la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Pentru consultații este nevoie de programare la numărul de telefon 0372.791.212 și de bilet de trimitere de la medicul specialist oncolog.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tichete de Paște pentru pensionari. Află cine va beneficia de ele!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Mioveni

Ultimele articole