Simfonia Lalelelor 2024 se deschide astăzi! 460.000 de bulbi de lalele din 90 de specii au fost plantați în Pitești

de | 19.04.2024 07:47 | Administrație, Pitești, Politic, Știri

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, face astăzi, înainte de marea deschiderea a Simfoniei Lalelelor 2024, o trecere în revistă a acestui eveniment simbolic al Piteștiului. Gentea vorbește despre importanța acordată de organizatori, de implicarea tuturor și de ce aduce în acest an cel mai emblematic eveniment al Piteștiului.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

”Suntem și ne vom impune mereu la nivel național drept Orașul Lalelelor!

Iubesc acest moment al anului!

În Primărie, forfota începe cu vreo două luni înainte. E multă muncă de organizare, uneori cu entuziasm și creativitate, alteori cu stres și izbucniri nervoase. Zbârnâie telefoanele, oamenii din echipă încep mult mai devreme decât scrie în programul de pe ușă, iar – de cele mai multe ori –  pe la 22:00 – 23:00, târziu în seară, vorbim încă toți, pe grupuri de WatssApp sau la telefoane, despre aceeași temă!

Cea care definește identitatea orașului nostru!

Ce aduce, anul acesta, cel mai emblematic eveniment al Piteștiului?

  • 460.000 de bulbi de lalele, plantați în întreg Piteștiul, dintre care 200.000 de lalele înfrumusețează Parcul Lunca Argeșului – inima întregului concept!
  •  90 de specii de lalele plantate în spații publice, cel mai mare număr de specii bifat vreodată! Nu ne-am rezumat la volum, am căutat totală diversitate, pe măsura evenimentului!
  • 30.000 de lalele din soiul Tulipa Pitești – un element de brand cu care ne mândrim!
  • Expoziții florale unice, în aer liber și în pavilionul expozițional;
  • 35 de grădini amenajate de școlile și de grădinițele din Pitești;
  • 150 de comercianți din întreaga țară;
  • Cei mai talentați specialiști, printre care 6 floriști premiați la nivel național, care au contribuit la realizarea expoziției, a aranjamentelor și a instalațiilor;
  • 1.600 de copii entuziaști în Parada Florilor, pe care o vor deschide bebelușii din municipiul nostru;
  • 55 de unități școlare care și-au anunțat participarea la cea mai mare sărbătoare a orașului, cărora li se adaugă numeroase cluburi și structuri educative private;
  • Zeci de voluntari – studenți și elevi piteșteni;
  • 3 zile de spectacol, pentru toate tipurile de public! În Pitești va răsuna muzica clasică, muzica pentru tineri și muzica pentru copii!

Și foarte important: este primul an în care Simfonia este promovată prin intermediul agențiilor de turism ca fiind eveniment de brand național și în care este introdusă într-un produs absolut nou de promovare: Pitești Museum Pass! Încurajăm nu numai atractivitatea evenimentului în sine, ci și a obiectivelor din municipiu și din zona metropolitană: Galeriile Ilfoveanu, Memorialul Închisoarea Pitești și Muzeul Golești.

Cu siguranță, sunt subiectiv când spun tuturor că orașul meu este cel mai frumos și primitor din lume. Știu că frumusețea lui este în inima și în ochii mei, dar obiectiv – comparativ cu multe alte locuri – chiar este un oraș în care poți trăi frumos.

În aceste zile, avem parte de mai mult decât un simplu festival floral sau un simpozion științific. Avem o manifestare a unității noastre, a mândriei de a fi parte dintr-o comunitate care sărbătorește natura și frumusețea.”, transmite Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foot: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă: ”Dan Stroe va câștiga din nou Primăria Bradu de-o manieră impresionantă!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole