Simona Bucura-Oprescu: ”La mulți ani, pace și prosperitate cetățenilor francezi!”

de | 14.07.2024 19:50 | Lifestyle, Național

Astăzi, 14 iulie, se sărbătorește Ziua Națională a Franței, iar cu această ocazie ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a transmis un mesaj prin care subliniază că prietenia dintre România și Franța este și acum la fel de de puternică, iar ”valorile pe care le împărtășim sunt aceleași valori ale unui prezent comun și garanții ale parcursului european asumat”.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu

”La mulți ani, Franța!

“Iubim Franţa pentru că a aşezat la baza vieţii ei libertatea (…). Iubim Franţa pentru că a pus la baza raporturilor ei internaţionale egalitatea tuturor naţiunilor. (…). Iubim Franţa pentru că îşi întemeiază toată acţiunea externă pe respectul scrupulos al angajamentelor internaţionale, ceea ce dă raporturilor între popoare un caracter de claritate şi de stabilitate (…).

Aşa fiind, este oare posibil ca istoria raporturilor franco-române să fie altceva decât istoria unei amiciţii neîntunecate şi a unei înţelegeri neîntrerupte?

Şi s-ar putea concepe în adevăr un viitor în care România nu ar merge etern mână în mână cu Franţa?

Concepţiile noastre comune despre pace, justiţie şi cooperaţie internaţională sunt cele mai sigure chezăşii ale acestui viitor.”.

Câtă dreptate avea Nicolae Titulescu atunci când rostea aceste cuvinte în iunie 1934 cu ocazia vizitei la București a lui Paul Boncour, la acea dată ministru de externe al Franţei!

Prietenia dintre România și Franța este și acum la fel de de puternică, iar valorile pe care le împărtășim sunt aceleași valori ale unui prezent comun și garanții ale parcursului european asumat.

La mulți ani, pace și prosperitate cetățenilor francezi!”, a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piersici turtite și coacăze roșii la Institutul Pomicol Mărăcineni. Le culegi singur și plătești mai puțin!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Franţa | Ministrul Muncii | Simona Bucura-Oprescu